Ugrás a tartalomra

Indokolatlan áremeléssel kapcsolatos panaszok kezelése

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 26. csütörtök 17:25
Veres Pál Miskolc polgármestere felhívja a kereskedők, árusok figyelmét a mértékletességre, miután több jelzés is érkezett az önkormányzathoz, hogy a koronavírus-járvány miatt a kereskedők megemelik az élelmiszerek árát.

A panaszosok azt kérik az önkormányzattól, ezt valamilyen módon szabályozza le. Ez azonban nem önkormányzati hatáskör, ebben a témában nincs intézkedési jogköre egy város, egy település vezetőjének sem. A vásárlók panasszal, bejelentéssel a kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatóságához fordulhatnak.

Veres Pál Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere azonban felhívja a kereskedők figyelmét a mértékletességre. Arra kéri őket, a mostani veszélyhelyzetben legyenek tekintettel vásárlóik nehéz helyzetére, az indokoltnál nagyobb árakat ne szabjanak az alapvető élelmiszerek esetében.

A polgármester ellenben azt is látja, hogy a kereskedők, eladók nap mint nap, sokszor saját egészségüket is veszélyeztetve igyekeznek ellátni élelmiszerrel a vásárlókat. Éppen ezért minden olyan munkavállalónak szeretne köszönetet mondani, aki most ebben a veszélyhelyzetben helytáll a szolgáltatási szektorban. 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!