Ugrás a tartalomra

Iskolakezdési segélyprogramot indít a Katolikus Karitász

mti.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 01. csütörtök 12:01
Legyen öröm az iskolakezdés! címmel iskolakezdési segélyprogramot indít a Katolikus Karitász. A segélyszervezet célja, hogy legalább 5000 rászoruló gyermeket támogassanak iskolatáskával, tanszerekkel, tornafelszereléssel – közölte Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója a program sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Écsy Gábor hangsúlyozta: a kilencedik alkalommal meghirdetett program célja, hogy minden gyermek egyenlő eséllyel induljon el az iskolába. Hozzátette: az ingyenes tankönyvcsomagokkal az állam fontos támogatást nyújt, de így is maradtak olyan kihívások, amelyekkel nem könnyű megbirkózni a családoknak.

A segélyszervezet programjához több módon is lehet csatlakozni. Az 1356-os adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal lehet támogatni rászoruló diákokat. A Karitász honlapján bankkártyás fizetéssel, illetve átutalással is lehet adakozni. Emellett a Katolikus Karitász egyházmegyei központjaiban is várják a jó állapotú iskolatáskákat, tanszereket – mondta a segélyszervezet vezetője.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!