Ugrás a tartalomra

Jótékonysági emléktorna és licit a Viszkis kerámia-címerére

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 18. kedd 11:37
Az amigeleken.hu február 23-án, vasárnap a Jezsuita Gimnázium Tornacsarnokában rendezi meg a IV. Péchy Tibor Jótékonysági Emléktornát, melynek bevételét a ZSÓFI - ReményVár Egyesületnek ajánlják fel.

Az amigeleken.hu indulása óta, 2012-től minden évben szerveznek jótékonysági tornákat, amelyek bevételét minden alkalommal más rászorulónak, alapítványnak, intézménynek ajánlották fel. Támogattak már gyermekeit egyedül nevelő anyukát, segítettek egy beteg kislány kezelésében, két alkalommal is nagy összegű adománnyal segítették a gyermekegészségügyi központot, támogatták a Lórántffy Zsuzsanna Református Kismamaházért Alapítványt is. 2018-ban pedig a látássérült gyermekeket és felnőtteket segítő Látás-Mód Alapítványt segítettek a torna bevételével, amelyből tanulást segítő eszközöket vásárolt az alapítvány.

Idén a diósgyőri szurkolók által is jól ismert ZSÓFI ReményVár Egyesület lesz az emléktorna támogatottja. Az Egyesület nem nyereségérdekelt, politikától független, éhezéssel és/vagy betegséggel küzdő gyermekes családok életminőségének javításáért tevékenykedik. Céljaik megfogalmazásakor a nélkülözésben élők iránt érzett szeretet volt az irányadó. Fontosnak és kötelezőnek érezték (és érzik a mai napig), hogy társadalmi felelősséget vállaljanak azon gyermekes családokért, akik betegséggel, szegénységgel, esetleg mindkettővel küzdenek nap mint nap.

A szervezők licitre bocsátják az Ambrus Attila által készített 28x30 cm-es kerámia DVTK címert, amit a Viszkis dedikált is. Az induló licit 20.000 forint. Licitálni az esemény facebook posztjánál, vagy az info@amigeleken.hu email címre küldött licittel lehet. A licitet február 23-án vasárnap 14 órakor zárják.

További hírek

Olvasnivaló