Ugrás a tartalomra

Mikulások az Avalonnál is!

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 09. hétfő 12:50
Idén is megrendezték az Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futást.
Mocsári László képgalériája

Miskolctapolcán már ötödik alkalommal rendezett jótékonysági Mikulás Futást december 8-án, vasárnap a Nomád Sport Alapítvány és az Avalon Park. A 2 és 8 km-es távokon 160 sportoló fogadta el a Zámbori Zoltán vezette szervezők meghívását. 

Az V. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás versenyközpontját az Avalon Park felső bejáratánál jelölték ki, ahol a rajt és a cél is volt. A 8 km-es futam 11 órakor, míg a 2 km-es gyermekfutam 11.10 órakor indult. A futás idén is Mikulás sapkában történt, melyet minden sportoló megtarthatott emlékbe. A versenyt megtisztelte jelenlétével a magyar hosszútávfutás legendája, a 100 km-es Európa-bajnok, Sparthatlon- és hatszoros Bécs-Budapest Szupermaraton győztes, Fancsalban élő Bogár János (Hegyalja 2050 SE), valamint hazánk jelenlegi legjobb kenusa, a Miskolci Olimpiai Reménységek Program (MORP) által  támogatott Bodonyi András (DVTK SE) is. A hosszabb távon két miskolci fiatal tehetség, Farkas Balázs és Kovács Máté osztozott meg az első két helyen. Mögöttük érkezett célba az 50 éven felül is elnyűhetetlen Bogár János, majd  a tokiói olimpiai indulásért küzdő Bodonyi András.

A rövid távon Csoma Dávid Tibor révén miskolci, Hajdú Barbarának köszönhetően debreceni abszolút siker született.

Valamennyi célba érkező egyedi befutóérmet kapott. Mindenkinek jól esett a XIXO üdítő és a meleg tea is.

Az eredményhirdetésen korcsoportonként és nemenként díjazták a dobogós helyezést elérő versenyzőket. Valamennyi kategória első helyezettjei Avalon Park ajándékcsomagot, míg a második és harmadik helyezettek a Nomád Sport Outdoor Sportbolt-Hálózat és Webáruház tárgyjutalmait vehették át.

A nevezési felajánlásokból befolyt összeget a Nomád Terepfutó Suli támogatására, a sportolók felszerelésére, a versenyekre való utazásukra, valamint terembérleti díjakra fordítják.

Eredmények

8 km, férfi abszolút: 1. Farkas Balázs (Miskolci Sportiskola-Nomád Terepfutó Suli) 34:01 perc, 2. Kovács Máté (Miskolci Sportiskola-Nomád Terepfutó Suli) 34:02, 3. Bogár János (Hegyalja 2050 SE) 34:10

8 km, női abszolút: 1. Rokonay Szonja (DVTK SE) 44:30, 2. Lővei Vanda (Miskolci Sportiskola) 45:12, 3. Kovács-Kulcsár Zsuzsa, 46:19

2 km, fiú abszolút: 1. Csoma Dávid Tibor (Miskolci Sportiskola) 6:29, 2. Nagy Levente (Miskolci Sportiskola) 6:45, 3. Kántor Benedek (MSI-öttusa) 6:54

2 km, leány abszolút: 1. Hajdú Barbara (Debreceni Sportiskola) 7:30, 2. Balázs Anna (Miskolci Sportiskola) 7:33, 3. Szegedi Nóra (Hajdúböszörmény) 7:55.

További hírek

Olvasnivaló