Ugrás a tartalomra

Miskolcon is indulnak a nyári táborok

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 28. csütörtök 19:55
A múlt csütörtöki kormányzati bejelentés értelmében napközis táborokat már lehet tartani, az ottalvós táborokra viszont még várni kell.
Fotó: MiNap-archív

Erről Tóth Béla, a taborfigyelo.hu vezetője beszélt kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A szakember elmondta azt is, a honlapjukon hétszáz turnus közül lehet válogatni, ami kevesebb, mint az ilyenkor szokásos mennyiség, tehát nincs annyi hely, mint tavaly.

Hozzátette: a legtöbb szervező már februárban meghirdette táborait, így csak a "startpisztolyra" vártak, vagyis arra, hogy fogadhassák a foglalásokat.

Hasonló a helyzet a miskolci táborokkal is, derül ki a Miskolc Televízió híradójának összeállításából. Ezek jórészét szintén már korábban el kezdték szervezni, így van már, amire jelentkezni is lehet. A pontos szabályokról még nincs kormányrendelet. 

Már korábban elkezdték

A Bükki Természetjáró Fiatalok Egyesületének egyik legnépszerűbb nyári napközis tábora például biztos, hogy idén is elindul. Az érdeklődés hatalmas, a turnusok gyorsan betelnek.

„Vasárnaptól a Miskolc Zoo napközis táborunkra lehet már jelentkezni, illetve a bükki gyapjúerdő táborunk, tehát ez a kettő, ami elindult, és természetesen a bükki túra, illetve bükki kalandtáborunk is indulni fog.” – mondta Makár Richárd szervező, aki hozzátette, utóbbival kapcsolatban még több még több szervezettel kell egyeztetni  –tette hozzá az egyesület szervezője.

Makár Richárd elmondta azt is, hogy a szülők részéről nagy az igény a nyári táborokra, sokan előre jelentkeztek.

Fotó: MiNap-archív

Élmények és kalandok várják nyáron a diósgyőri várban is a gyerekeket. A Miskolci Kulturális Központ nyári, napközis táborait is hamarosan meghirdetik. A várban többféle táborba jelentkezhetnek majd a gyerekek, de a kulturális központ többi intézményében is lesznek foglalkozások.

Pereces is nyit

A perecesi gyerektáborban is elkezdődött a felkészülés, a fűnyírás, tereprendezés és az épület takarítása már tart. Ide is várják majd a gyerekeket június 29-től. Három turnust indítanak, a perecesi tábor augusztus 7-én zár.

Petruskó Norbert, a polgármesteri hivatal szóvivője elmondta, a táborba turnusonként maximum 250 gyermek jelentkezhet a törvényi előírásoknak megfelelően.

-Előnyt élveznek a dolgozó szülők gyermekei, éppen ezért a jelentkezési laphoz munkáltatói igazolást is mellékelni kell. Hogyha mindkét szülő dolgozik, akkor értelemszerűen kettőt. A perecesi táborba 6 és 13 év közötti gyerekek jelentkezhetnek június 5-ig, péntekig – mondta.

A kormány egyelőre csak a napközis táborok rendezésére adott zöld utat, az ott alvós táborokról még nem születet döntés. 

További hírek

Olvasnivaló