Ugrás a tartalomra

Multifunkciós ágyakat vettek a felajánlásból

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 11. péntek 15:53
Ismét jelentős felajánlást kapott a megyei központi kórház Gyermekegészségügyi Központ Gyermeksebészeti, Traumatológiai és Égési Osztálya.
Fotó: Juhász Ákos

File Tamás vállalkozó évek óta tekintélyes pénzösszeggel támogatja az érintett osztályt. Felajánlását – minden évben – az ellátást segítő eszközökre, műszerekre fordítják. A pénteki sajtónyilvános átadáson elhangzott: az adományozó hatodik alkalommal segített jótékonysági akciójával – ez az osztály történetében egyedülálló.

Felajánlásaiból egyebek mellett őrző monitor rendszert, a kezelőbe, illetve az ambulanciára vizsgáló ágyakat, égett betegek ellátásánál használt dermatomot, az újszülött sebészetben használt laparoscopos eszközparkot szereztek be.

Ez évi 3 millió forintos adományát az egészségügyi intézmény újabb 3 millió forinttal egészítette ki, ennek köszönhetően 8 multifunkciós ágyat vásárolt az osztály, amelyeket a steril „szárny” őrzőiben, valamint a baba-mama kórtermekben helyeztek el.

Korábbi kórházi beszerzéssel így már 12 korszerű, a kor követelményeit minden tekintetben kielégítő, megfelelő biztonsági technikával felszerelt ágy áll az osztály rendelkezésére.

További hírek

Olvasnivaló