Ugrás a tartalomra

Nem apadt az esküvői kedv tavaly

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 08. péntek 15:39
Hiába volt számos korlátozás a pandémia miatt 2020-ban, aki házasodni akart, az megtette. Igaz, a párok sokszor módosítottak az időponton, de ezt a tavalyi évet jellemző bizonytalanság okozhatta.
Áprilisi fotónk Mocsári Lászlótól

A miskolci anyakönyvi hivatal 1038 házasságkötést rögzített 2020-ban. Ez az előző évhez képest csak pár, egészen konkrétan huszonnyolccal lett kevesebb. Viszont a két évvel ezelőtti adatokhoz viszonyítva száznegyvennyolccal több. 

A sok korlátozó intézkedés hatására arra lehetett számítani, hogy a párok majd lemondanak esküvőjükről, hiszen nem tudják úgy megtartani ezt az életre szóló eseményt, ahogyan már gyerekkoruk óta tervezik. Ez azonban nem így lett: a korlátozás természetesen nagyon rosszul érintette a házasulandókat, de elfogadták a helyzetet. Akik házasságot kívántak kötni, kevesebb vendég részvételével vagy éppen nem az eredetileg tervezett helyszínen (mert a vendéglátó egységek nyitvatartása ezt nem tette lehetővé), de megtartották az esküvőt. 

Még ha módosítgattak is az időponton, végül 887 ceremóniát szerveztek a házasságkötő terembe és 151-et külső helyszínre. (Érdekességképpen 2019-ben ez a szám úgy oszlott meg, hogy 838 házasságkötő termi és 228 külsős esküvő volt, előtte, 2018-ban pedig 658 és 232 volt ez a számadat.)

Tavasszal szűk családi körben volt lehetőség ünnepelni, ősszel pedig már a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet konkrétan meghatározta, hogy a házasulandókon túlmenően kik lehetnek jelen a szertartáson, mely szabályozás jelenleg is hatályos.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!