Ugrás a tartalomra

Nem lesz idén HFL, a Miskolc Steelers a Divízió 1-ben indul

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. június 22. hétfő 18:46
Ami pár hete még kérdőjeles volt, mostanra ténnyé vált: a miskolci amerikaifoci-csapat nem tud elindulni a HFL-ben.
Forrás: Miskolc Steelers

Elnökségi ülést tartott a Miskolc Steelers. Meghívták ide a borsodi megyeszékhely másik, alacsonyabb osztályú együttese, a Miskolc Renegades képviselőit is – számol be hivatalos honlapján a Steelers. A csapatok közösen kialakítottak egy álláspontot, ami szerint ebben az esztendőben nem indul miskolci csapat a HFL-ben.

Aggod Péter szakosztályvezető elmondta, juniorcsapatot sem tudnak indítani az őszi utánpótlás-bajnokságban.

– Ugyanakkor a Renegades gárdájával együttműködésben közös csapattal nevezünk a Divízió 1-es küzdelemsorozatban. A felnőtt játékosaink így játéklehetőséghez jutnak, a fiataljaink pedig kölcsönben a Renegades Divízió 2-ben induló együttesében játszhatnak idén. Minderről a csapatunk tagjainak június 23-án, kedden, a felkészülési időszakot elindító edzésen, csapatgyűlés keretében adunk tájékoztatást.

A döntés mögött elsősorban az elmúlt hetek-hónapok kedvezőtlen fejleményei – a vírusveszély, a bajnoki rajt halasztása miatti bizonytalanságok, és ebből adódóan az egyesületi háttér anyagi jellegű problémái – állnak a klub tájékoztatása szerint.

Ősszel kezdenek

2020 őszén, hosszú várakozás után vége újra találkozhatunk kedvenc csapatainkkal a pályán – jelentette be honlapján a Magyar Amerikai Futball Szövetség. Emlékeztetnek, a koronavírus-járvány miatt elsőként a Kijev Capitals lépett vissza a 2020-as HFL szezontól. A határok lezárása miatt az utazás a két ország között megoldhatatlannak bizonyult és nem lehetett tudni, hogy ez mikor fog megváltozni.

Aztán a Budapest Cowbells és a Budapest Wolves is visszalépett a legfelsőbb ligától, azzal az indokkal, hogy keretük a járvány miatt nem alkalmas a HFL szintjére, így Divízió I-ben indítanak csak csapatot.

A Fehérvár Enthroners nem kívánt alsóbb divízióban indulni, így idén a regnáló bajnokot nem, játékosait viszont láthatjuk a pályán, hiszen több Divízió I-es és Divízió II-es csapatban is fognak játszani. A Miskolc Steelers-hez és a budapesti csapatokhoz hasonlóan a Győr Sharks is a Divízió I-ben küzd majd idén.

Így aztán a szövetség úgy döntött, hogy 2020-ban nem rendezik meg a legfelsőbb liga, a HFL küzdelmeit.

A Divízió I-ben idén ősszel nyolc csapat küzd majd a bajnoki címért. Érdekesség, hogy a tavalyi másodosztály ezüstérmese, az Eger Heroes csak a Divízió II-ben indít csapatot, a Budapest Titans nem vállalta az indulást egy osztályban sem. A legalsóbb osztályban velük együtt 11 csapat indul majd.

Forrás: MAFSZ

Mind a két bajnokságban négymérkőzéses alapszakaszt követik majd az elődöntők és a döntők.

A felnőtt bajnokságok mellett a Szövetség kiírta őszre az utánpótlás bajnokságokat is. Két korosztályban zajlanak majd a küzdelmek. U16-os serdülő bajnokságban 9 a 9 elleni szabályok szerint játszanak majd kupanap rendszerben a fiatalok, míg U19-es bajnokságban 11-11 elleni nagy pályás szabályok szerint kerülnek megrendezésre a mérkőzések.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!