Ugrás a tartalomra

Petíciót indít az LMP az iparűzési adó felfüggesztése ellen

MTI
Utoljára módosítva
2020. november 24. kedd 13:52
A párt ehelyett azt javasolja a kormánynak, hogy inkább nyújtson valódi, anyagi segítséget a bajba került munkavállalóknak, vállalkozásoknak.

Az LMP petíciót indít az interneten a helyi iparűzési adó felfüggesztése ellen, mert az szerintük csődbe vinné az önkormányzatokat - mondta keddi online sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.
  
"Ne hagyjuk kifosztani magunkat!" - fogalmazott Schmuck Erzsébet -,"közös erővel védjük meg otthonunkat, hogy legyen élhető, fenntartható a település, ahol lakunk".
    
A politikus hátborzongatónak minősítette a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének javaslatát, amelynek megvalósítását a kormány is fontolgatja, mondván, ezzel támogatná a vállalkozásokat.  
    
Schmuck Erzsébet szerint azonban ez a nehéz helyzetbe került társaságokon nem segítene, de "mindannyiunk életét megkeserítené". Az önkormányzatok ugyanis nem tudnák finanszírozni a tömegközlekedést, a közvilágítást vagy a bölcsődéket. Mindössze néhány multi járna jól azzal, ha 800 milliárd forintot vonnának ki a rendszerből - jegyezte meg a politikus.
    
Az LMP ehelyett azt javasolja, hogy a kormány inkább fizessen rendes bérpótlékot a bajba került munkavállalóknak, csökkentse vagy törölje el a szociális hozzájárulási adót a mikro- és kisvállalkozások számára, az egyéni vállalkozóknak is nyújtson kamat nélküli hitelt vagy vissza nem térítendő támogatást, emelje kilenc hónapra a munkanélküliek járadékát, és ne vonja el, hanem pótolja az önkormányzatok forrásait.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!