Ugrás a tartalomra

Rendészek látják el az időseket

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 21. szombat 08:16
Az egyedül élőknek tudnak főként segíteni.
A rendészek kérésre kimennek, és segítenek az idős embereknek. (Fotó: Mocsári László)

Folyamatosan érkeznek a segítségkérő hívások a miskolci rendészethez a járványhelyzet miatt. Mivel a 70 éven felüliek ellátása a rendkívüli helyzetben az önkormányzatok feladata lett, ezért arra kérik az időseket, hogy aki segítségre szorul az étkeztetés megszervezésében, vagy az élelmiszerek, gyógyszerek beszerzésében, az hívja a rendészet zöld számát.
A központba már csaknem száz hasonló hívás futott be. A Miskolci Önkormányzati Rendészet az ellátásban segít, hogy az időseknek ne kelljen kimenniük az utcára. „Ezt abban az esetben tudjuk megtenni, hogyha ő vállalja az otthonmaradásnak a feltételeit, és nem lép ki a lakásából - mondta Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetője. - Élelmiszerellátásról, ételellátásról, gyógyszertári látogatásról, az ottani termékek beszerzéséről, vagy pedig a csekkes feladásról szól a mi tevékenységünk.”
A rendészet vezetője hozzátette, hogy egy hetes bevásárlásokat teljesítenek, lista alapján, és lemondásig, vagy a járványhelyzet megszünéséig folyamatosan nyomon követik az időseket.
A rendészek folyamatosan járják a várost. A bevásárlás, a gyógyszerek beszerzése, a csekkbefizetés vagy a melegétel-rendelés lehetőségét azok vehetik igénybe, akik csak úgy tudnák megoldani, hogy elhagyják az otthonukat.

Kovács Máténénak fia segített megtalálni a rendészeti ellátást. A befizetésre váró csekkeket már oda is adta. Az idős hölgy elmondta, hogy alapvetően önellátó, de a mostani helyzetben nagyon örül a segítségnek, mert nem kell az utcára mennie. „Én csak most, hogy nem tudok kimenni, emiatt csinálom azt, hogy kérte a fiam, mert ugye ő pesten van, ő is már hatvanöt lesz most májusban, tehát ő se nagyon jöhet. Mondta, hogy jönni fog. Mondtam, hogy szó se lehet róla. Maradjon odahaza, én itt maradok, és megoldom így, ahogy tudom. Csak kértem, hogy próbáljon már utánajárni, hogy hogy tudnék hozzájutni egy ilyen segítséghez.”
A segítséghez a 06-80-46-00-46-os számot lehet hívni, napi huszonnégy órában. A rendészet munkatársai kérik az időseket, hogy csak az hívja őket, akinek nincs olyan közelben élő rokona, aki tud segíteni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!