Ugrás a tartalomra

A többség szabálykövető és hordja a maszkot - miskolciak a köztéri maszkhasználatról

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 16. hétfő 13:58
Már korábban be kellett volna vezetni – hangoztatják egyesek, mások pedig többnyire csak eltűrik, hogy az utcán is hordani kell a maszkot. Miskolciakat kérdeztünk arról, hogyan élik meg a kötelező maszkviselést a közterületeken.
Fotó: Mocsári László

Tóthné Zsuzsa tudomásul vette, hogy az utcán is maszkot kell hordania. - Ha kötelező, akkor nincs mit tenni. Végül is örülök annak, hogy nem köhögnek rám a buszon, villamoson. Abban azonban nem vagyok biztos, hogy a maszk megvéd a COVID-tól. Várom, hogy vége legyen az egész vírushelyzetnek, mert így más egészségügyi ellátás sem vehető igénybe. Édesanyám három hete halt bele olyan betegségbe, amivel sosem küzdött. Úgy érzem, a „Senkit nem hagyunk magára” kijelentés nem igaz - vélekedett. 

Veres-Valu Andrea egyetért a kötelező maszkhasználattal. Mint fogalmazott, ha ezzel meg tudjuk védeni magunkat és másokat is, akkor tényleg szükséges, hogy hordjuk. - Villamossal járok nap mint nap a munkahelyemre, majd onnan haza, úgyhogy eddig is sok ideig volt rajtam. Egyedül az zavar benne, hogy a saját leheletemmel párásítom be a szemüveget. Naponta mosom és vasalom is, hogy mindig tisztán vegyem fel reggelente. Több is van otthon, mert többfélét is beszereztem. Én magam nem varrok, más tette meg ezt helyettem - mondta el érdeklődésünkre. 

Vasáros László Írországban dolgozott eddig, a közelmúltban költözött haza véglegesen. - Ott sokkal szigorúbb rendeleteket hoznak, mint itthon. Az, hogy most maszkot kell hordani az utcán is, egyáltalán nem nagy dolog. Betartom, amit kell, ha ezzel megóvhatom önmagamat és a körülöttem élőket - hangsúlyozta. -  A maszk használata semmiben sem zavar engem. Hallottam már, hogy mások panaszkodtak arra, hogy nem kapnak levegőt alatta, de én ezt nem gondolom, hogy így lenne - tette hozzá. 

Nyalka László szinte egész nap maszkban van, mert a munkahelyén is viselnie kell. - Diszpécser szolgálaton vagyok, lázmérést is végzek. Úgy tudom, többféle maszk is van, és azt mondják, némelyik valóban meg tud védeni a vírusoktól. Én azonban feleslegesnek tartom beszerezni azokat, mert nem félek a betegségtől. Eredetileg dohányzom, ilyenkor nyűgnek tartom a maszkviselést, de maximum leveszem cigizés közben, így egyáltalán nem zavar, hogy hordani kell - mondta. 

Gyulai-Sebestyén Tímea szerint jó döntés volt, hogy az utcán is hordanunk kell a maszkot. - Igaz, aki akar, most is talál majd kiskapukat. Például hogy a parkokban nem kötelező, de vajon hol van a park széle - vélekedett. - Mindenesetre egyetértek a használatával, nem okoz gondot, hogy mindig rajtam legyen. Ha az utcán kávézom, úgyis leveszem a kortyolás pillanatáig. Hiszek abban, hogy megvéd a vírustól, az ingyen parkolással ellentétben. Nekem a férjem varrta a maszkjainkat, amelyeket rendszeresen mosok is - fogalmazott. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!