Ugrás a tartalomra

Újabb öt miskolci óvodában rendeltek el rendkívüli szünetet

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. október 21. szerda 17:19
Az ok: a koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet.

Délelőtt arról kaptuk a tájékoztatást, hogy újabb két miskolci óvodában rendelt el rendkívüli szünetet az Oktatási Hivatal a koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet miatt. Az érintett két intézmény:

  • a Miskolci Avastetői Óvoda Szilvás úti Tagóvodájában, a 2. csoport Micimackó csoportja. A szünet szerdáig tart. Csütörtökön visszatérhetnek az ovisok.
  • a Miskolci Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda Zsolcai kapui Tagóvodájában a szünetet csütörtökig rendelték el. 

Az Oktatási Hivatal a Nemzeti Népegészségügyi Központ jelzésére reagálva, az intézményekben észlelt koronavírusos megbetegedések miatt rendelte el a rendkívüli szünetet – tájékoztatta szerkesztőségünket a polgármesteri hivatal Sajtóosztálya.

Délután aztán újabb közleményt kaptunk tőlük, amiben azt írták: további három miskolci óvodában rendelt el rendkívüli szünetet az Oktatási Hivatal. Ezek:

  • a Miskolci József Úti Óvoda két csoportjánál, szerdától egészen október 30-áig
  • a Miskolci József Úti Óvoda Dózsa György Úti Tagóvodájánál, péntektől szintén október 30-áig
  • a Miskolci Napraforgó Óvoda Petneházy Úti Tagóvodájában pedig szerdától október 25-éig.

Mint ismert, kedden három óvodában tettek hasonló intézkedéseket (erről bővebben ITT olvashat), de a múlt héten is több intézményben volt rendkívüli szünet.

Az önkormányzat mindenkit kér a rendelkezések betartására, és arra, hogy a koronavírus-járvány növekvő esetszámai miatt az elkövetkezőkben is fokozottan figyeljenek oda és vigyázzanak egymásra, tartsanak szükséges védőtávolságot másoktól, gyakran mossák és fertőtlenítsék kezeiket és viseljenek maszkot.

További hírek

Olvasnivaló