Ugrás a tartalomra

Vadonatúj padlón járva kereshetjük meg a kedvenc regényünket a könyvtárban

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 02. hétfő 15:58
Új padlóburkolatot kapott a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár második emelete. A cserét a Miskolci Közintézmény Működtető Központ néhány nap alatt végezte el. Hamarosan bútorokat is cserélnek és az intézmény új könyvtárbusza is megérkezik.
Fotók: Végh Csaba

A könyvtár polcain három szinten összesen több mint egymillió dokumentum sorakozik. Ennek nagy részét megmozgatták az utóbbi hetekben, amikor mintegy ezer négyzetméteren burkolatot cseréltek.

Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója a Miskolc Televízió érdeklődésére elmondta, az állományt egy kicsit arányosabban osztották meg, így a második emelet közepén nyílt egy szabad tér, ahol kiállításokat tudnak majd szervezni, akár párhuzamosan is az első emeletiekkel. – Egy nemzetközi pályázatnak köszönhetően hamarosan paravánokat vásárolunk, mintegy 18 modern paraván kerül beszerzésre, így majd itt is lehet kiállítást rendezni – emelte ki.

A könyvtárat Nagy Réka polgármesteri biztos a város lelkének nevezte. – A város támogat minden olyan fejlesztést és minden olyan projektet – legyen az akár kulturális, akár bármilyen más területre vonatkoztatható –, ami közösséget épít, közösséget teremt, és közösséget erősít – fogalmazott.

A gyűjteményben számos muzeális darab is fellelhető. A jövőben ezeket is szeretnék kiállításon megmutatni az olvasóknak. Szeptember 16-án pedig a megyei könyvtár új könyvtárbusza is megérkezik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!