Ugrás a tartalomra

Egyház

Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. június 21. vasárnap 14:54
Két éve folyamatosan újítják fel a Deszkatemplom melletti gyülekezeti házat, főként a hozzá tartozó közösség adományaiból. A parkolási probléma megoldása mellett udvart akarnak kialakítani, lépcsősort építeni, és ha marad erő, energia, forrás, tetőt javítani, cserélni is.
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. június 21. vasárnap 09:49
Csínytevésből állította vissza a torony óráját, most meg azt tanítja, az idő nem áll meg, és nem mindegy, hogyan töltjük el azt, ami a földön megadatik nekünk. Ötven éve szentelték pappá Sedon László atyát, aki a hejőcsabai római katolikus templom plébánosa.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. június 11. csütörtök 14:46
Átadták a Katolikus Karitász logisztikai és raktárközpontját, segélyelosztó és katasztrófahelyzeti bázisát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca ipari parkjában csütörtökön.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. május 30. szombat 14:25
A koronavírus-járvány és a járványellenes intézkedések miatt idén zarándokok nélkül, a kegytemplomban tervezték megtartani a hagyományos pünkösdszombati csíksomlyói búcsút.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 11. hétfő 08:16
A szabályok szigorú betartása mellett tartanak szentmiséket a görögkatolikus templomokban, így Miskolcon, a Búza téri székesegyházban. A római katolikus, a református és az evangélikus templomokban azonban továbbra sincsenek nyilvános szertartások.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. április 12. vasárnap 12:40
Jézus a bezárt ajtón keresztül, otthonainkban is meg tud látogatni - mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 12. vasárnap 12:53
Juhász Ferenc római katolikus plébános, Pásztor Dániel református püspökhelyettes, Orosz Atanáz görögkatolikus püspök és Sándor Frigyes evangélikus lelkész húsvéti üzenete.
Forrás
mti
Utoljára módosítva
2020. április 12. vasárnap 11:52
Ha egymástól el is választ most bennünket a baj, Krisztustól semmi sem választ el – mondta Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke húsvétvasárnap.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. április 12. vasárnap 10:39
A Krisztus halálakor is a reményt választó nőket és férfiakat nevezte példaképnek Ferenc pápa a betegség és halál uralta mai világ számára a szombat esti vigília szertartásán, amelyet a koronavírus-járvány miatt az üres római Szent Péter-bazilikában mutatott be.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. április 11. szombat 17:55
A világjárvány a nemzedékek közötti szolidaritásra és arra tanít, hogy felelősek vagyunk egymásért - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét alkalmából.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!