Ugrás a tartalomra

Péntek éjszaka érkezik meg Tiszaújvárosba a monstrum

168ora.hu
Utoljára módosítva
2019. december 06. péntek 16:05
Korlátozásokat és szakaszos lezárásokat ígértek szerda, csütörtök és péntek éjszaka egy extrém méretű, a gönyűi kikötőből Tiszaújvárosba tartó, vegyipari tornyot szállító járműszerelvény haladása miatt az M1-es és az M3-as autópályán, valamint az M0-s autóúton.
Forrás: youtube.com

A kolonna hetven méter hosszú, 4,5 méter magas, 4,5 méter széles és 148 tonnás. A szállító járművel együtt a szerelvény összesen 96 méter hosszú és 309 tonna súlyú.

A járműszerelvény egy négytengelyes vontatóból, egy 8 tengelyes és egy 13 tengelyes THP-pótkocsiból, valamint egy nyolctengelyes toló vontatóból épül fel. Tengelyenként 8-8 kereke van, a tengelysúlyokat hidraulikus rendszer segítségével egyenletesen osztották el. A kolonna a két végén a pótkocsikon elhelyezett forgózsámolyokhoz van rögzítve hegesztéssel és láncokkal.

Forrás: index.hu

A szerelvényt több mint húsz ember kíséri, rendőrök, szakkísérők, bontásokat és helyreállításokat végzők.

Péntek éjjel a Nagyfügedi pihenőből indul, és remélhetőleg eléri Tiszaújvárost.

A közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy a járműszerelvény környezetében fokozott figyelemmel közlekedjenek, a tehergépkocsik tartsák be az előzési tilalmat. A szállítás idején helyenként torlódások alakulhatnak ki, ezért hosszabb menetidővel kell számolni.

További hírek

Olvasnivaló