Ugrás a tartalomra

Sűrű hétvégét zártak a szinvavölgyisek

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 17. kedd 16:26
Először betáncolták magukat a Fölszállott a Páva döntőjébe, majd felléptek a Szinvavölgyi Néptáncműhely ünnepi gáláján is. Emlékezés, előretekintés és érzelmi túltelítettség egyaránt jellemezte a hétvégét.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

A néptánc minden korosztályt magával ragad. A Szinvavölgyi műhelyében az egészen kicsik és felnőttek is táncolnak. A Prücskök korcsoportja a Fölszállott a Pávabeli produkcióját mutatta be.

Maródi Attila művészeti vezető elmondta, sokat készülnek a fellépésekre, versenyekre. – Viseletezünk, készülünk, hogy megfeleljünk egy Páva döntőnek. Tehát a meglévő koreográfián sokat dolgozunk, hogy minél profibb legyen. Szerdán indulunk Budapestre a döntőre.

A Prücskök hatalmas tapsot kaptak Miskolcon is. A gálán a Szinvavölgyi legkisebbjeitől a legnagyobbakig mindenki bemutatta legszebb előadását.

A Szinvavölgyi Néptáncműhely ünnepén mintegy százötven táncos lépett közönség elé az elmúlt öt év legkiemelkedőbb koreográfiáival. Sok ezek közül előző pávás évadokat idézett, hiszen a műsor indulása óta a Szinvavölgyi szinte mindig bekerül a műsorba.

Novák Péter úgy véli, hogy a műsor 2014 óta folyamatosan hírt ad többek között arról, hogy a Szinvavölgyi Néptáncműhelyben milyen munka folyik. Ilyen típusú műsor nincs, és ezt közvetíti az ország más-más táncos műhelyeiből is. Ez egy tehetséggondozásról szól. Arról szól, hogy ezek a srácok iskolarendszerben tanulják, ismerik meg a hagyományainkat és mindig visszatérhetnek ezekbe a közösségekbe.

A Prücskök december 20-án, pénteken a Fölszállott a páva döntőjében táncolnak a győzelemért.

További hírek

Olvasnivaló