Ugrás a tartalomra

Az első táborozók is zenélnek az Ünnepi Könyvhéten

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 31. kedd 11:19
Péntek délután háromnegyed 4-től kapott helyet a 92. Ünnepi Könyvhét programjában a Miskolci Egressy Béni-Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. A koncerten fellép az a csaknem ötven gyermek is, aki az intézmény első táborában vett részt nyáron.

Sosem volt még olyan lelkes tanári kara az „Egressy-Erkel Zeneiskolának”, hogy nyári tábort szervezzenek tanulóiknak. Bódi-Máté Ágnes intézményvezető-helyettes is részt vállalt a nagy munkából. – Már többször felmerült a gondolat, hogy legyen táborunk, de most van is öt olyan tanár, aki magára is vállalta ezt a feladatot. Mészáros Éva vezetésével belevágtunk. Nem volt egyszerű – mondta, majd hozzátette, módosítani kellett az időpontot, változtatni kellett a helyszínt, végül azonban megérte megszervezni. 

– Onnantól, hogy megérkeztünk Hercegkútra, már gördülékenyen ment minden. Éreztük, hogy a gyerekeknek szükségük van arra, hogy együtt legyenek, oldottan zenélhessenek, egymás hangszerét kipróbálhassák. Olyan jól érezték magukat, hogy esténként improvizáltak.

A negyvenkilenc diák kórusként és zenekarként is készült egy koncertre, amit a táborvezető meghallgatva, beajánlotta őket a Zempléni Fesztiválra, aminek keretében Sárospatakon léptek fel augusztus 19-én. Ugyanezt a műsort hallgathatja meg a miskolci közönség is az Ünnepi Könyvhéten. 

– A tábor és így a műsor jellegéről elárulom, hogy eltértünk szokásunktól: most nem klasszikus zenei darabokat választottunk, hanem inkább könnyűzenei elemeket, népdalfeldolgozásokat – mesélte a vidám műsorról Bódi-Máté Ágnes. 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!