Ugrás a tartalomra

A biztonság határozza meg a tudatot  

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. február 01. kedd 17:13
Jelzőrendszeres távfelügyelet-szolgáltatást ajánlott fel a LifeMax Egyesület a miskolci idősek számára – a tíz darab készüléket kedd délután adták át ünnepélyes keretek között a Polgármesteri Hivatal aulájában.
A nehéz körülmények között élőknek kívánnak ezzel segíteni. | Fotók: Juhász Ákos

Az egyesület országos akciójának második állomásaként Miskolcon ajánlott fel tíz darab készüléket egy évre és a hozzá tartozó 7/24 órás diszpécserszolgáltatást – a csomag értéke közel egymillió forint.

– Kerestük annak a lehetőségét, hogy aki szeretné megváltoztatni saját vagy hozzátartozói életét, elérhetővé váljon a szolgáltatás. És ebben az önkormányzatok együttműködésére is számítunk – beszélt a célokról Winter Tamás Zoltán, a LifeMax Egyesület szakmai vezetője.

Elkezdték fejleszteni diszpécser-szolgáltatásukat és kiépíteni a partnerségi kapcsolatokat. Mára az országos szolgáltatás tulajdonképpen bárki számára elérhető, magánszemélyek és intézmények is tudnak velük szerződni.

– Arról számolnak be az emberek, hogy ha nem is áll elő konkrét baleset vagy vészhelyzet, akkor is sokkal biztonságosabb az életük, miután van bennük egyfajta megnyugvás – tette hozzá.

A készülékeket a város szociális szakemberei vették át 

A családok kiválasztását a MESZEGYI szakemberei végezték.

– Házi segítségnyújtó szolgáltatásunk keretében mintegy hétszáz miskolcit gondozunk. Nagyon sok magányos emberről tudunk, és nagyon sokról nem. Rengeteg érintettel vagyunk kapcsolatban a legkülönfélébb élethelyzetek kapcsán, ezek mind létjogosultságot adnak egy ilyen szolgáltatásnak – hangzott el a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény igazgatója részéről. Gúr Péter Attila kiemelte: azok is igénybe vehetik az ehhez hasonló piaci szolgáltatásokat, akik a vonatkozó szociális rendelkezések alapján éppenséggel nem volnának rá jogosultak.

Az alpolgármester különösen fontosnak tartja a felajánlást 

– Valamennyien megtapasztalhattuk már azt, amikor lehetőségeink korlátosak. Sajnos a szociális ellátórendszerünk is korlátos mértékben nyújt lehetőséget, hiszen a gondozók csupán bizonyos időintervallumban tudnak jelen lenni a rászorulók életében. Az a lehetőség, ami egy huszonnégy órás biztonságérzetet nyújt, mindnyájunk számára rendkívül nagy jelentőséggel bír – emelte ki Varga Andrea

Az alpolgármester egyúttal hangsúlyozta: a városvezetés részéről fontosnak tartják, hogy a városlakók személyes biztonságban érezhessék magukat. Annál is inkább, mivel Miskolc demográfiai mutatói szerint egyre többen vannak azok az időskorú személyek, akik a családjuktól távol vagy éppen magányosan kénytelenek élni életüket.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!