Ugrás a tartalomra

Budapesten már van jelöltje a Tisza Pártnak

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 02. csütörtök 15:34
A XVIII. kerületben mennek neki mindenkinek.
Magyar Péteréknek már nincs elég idejük, hogy saját főpolgármester-jelöltet állítsanak Budapesten, de listájuk lesz. Ezen az első fecske Balogh Balázs

Mások mellett a Telex is kiszúrta a Nemzeti Választási Iroda honlapján, hogy megvan a Tisza Párt első polgármesterjelöltje Budapesten: a XVIII. kerületben Balogh Balázst fogják indítani a június 9-i önkormányzati választáson Magyar Péterék.

A kerületben eddig hét polgármester-jelölt jelentette be az indulását: a kerületet jelenleg vezető DK-s politikust a Jobbik, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd is támogatja, aztán természetesen van jelöltje a Fidesz-KDNP-nek, az LMP is elindul saját jelölttel, de színesíti a palettát a Mi Hazánk, a Nép Pártján, a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom, sőt a Munkáspárt jelöltje is.

A Tisza színeiben egyelőre Balogh Balázs az egyetlen jelölt.

A lap felidézi azt is, hogy Magyar Péter, a párt alelnöke az országjárása szerdai állomásán, Sümegen beszélt arról, hogy nem csak az EP-választáson, de az önkormányzati választáson is el akarnak indulni, és fővárosi listát is fognak állítani.

Azt mondta, már nincs elég idejük ahhoz, hogy saját főpolgármester-jelöltet indítsanak, listájuk viszont lesz, amihez legalább három fővárosi polgármesterjelöltre van szükségük.

Magyar szerint június 9-én olyan eredményt fognak elérni Budapesten, hogy a Tisza Párt képviselői nélkül senki sem tud majd többséget szerezni a közgyűlésben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!