Ugrás a tartalomra

Világsztárok borai az Avason

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 09. csütörtök 12:21
Brad Pitt, Sting, Francis Ford Coppola, Andrés Iniesta, Jon Bon Jovi, Mary J. Blige és Snoop Dogg borait is megkóstolhatjuk majd a Borangoláson.

Igazi világsztárok borait is megkóstolhatják idén a miskolci Avasi Borangolás látogatói. Emellett a legjobb hazai borok, változatos zenei és gasztronómiai kínálat, sport-, családi-, gyermek- és szakmai programok is színesítik Miskolc legnagyobb és az ország legkülönlegesebb borfesztiválját - írja kedvcsináló közleményében a Miskolczi Borbarátok Társasága.

Május 16–19. között immár 12. alkalommal telnek meg élettel a miskolci történelmi Avas macskaköves, kanyargós utcái az Avasi Borangolás idején. 80 programhelyszínen 62 borászat várja az érdeklődőket. Zenei programokból sem lesz hiány, három színpadon 18 koncert dübörög majd, mindeközben számos utcazenész fokozza a hangulatot a pincesorokon és a borházakban.

A szervezők számos újdonsággal készültek idén. A világsztárok terére olyan hírességek pincészetének borait hozzák, akik már beírták magukat a film-, zene- vagy sporttörténelembe.

Például annak az Andrés Iniestának a nedűi is a pohárba kerülnek, aki az FC Barcelona és a spanyol válogatott egykori sztárfutballista középpályásaként világ- és Európa-bajnok, többszörös BL-győztes, spanyol bajnok és kupagyőztes lett.

A Francis Ford Coppola Winery remekei egyenesen a filmvilág központjából, Kaliforniából, a nemzetközi popzene brit állócsillaga, Sting borai pedig Toszkánából érkeznek hozzánk.

Jon Bon Jovi fiával közös francia borászata, a Hampton Water is bemutatkozik a XII. Avasi Borangoláson, mint ahogyan a soul, r’n’b és pop egyik meghatározó hangja Mary J. Blige Sun Godess márkájának darabjai. Snoop Dogg saját borával és a Brad Pitt nevével fémjelzett Chateau Miraval különleges provanszi rozé pezsgőivel is találkozhatnak a borangolók - fogalmaz a közlemény.

Az Avasi Borangolás egyébként 2024-ben négynaposra bővül: az első, szakmai napot követő két nap a pörgős, nyüzsgős, zenés, táncos, borozós szórakozásról szól, míg a negyedik napon közös piknikezésre hívják a fesztiválozókat. A Borangolás Más-Napján, azaz vasárnap a lazulásé, beszélgetéseké, evés-ivásé a főszerep, az Avastető a város legnagyobb piknikparkjává alakul. Ezen a napon a családok kiemelt hangsúlyt kapnak: egész nap gyerekfoglalkoztatók, előadások és koncertek várják a kicsiket, míg a szüleik a Telekom Hello Szülő programján hallhatnak hasznos beszélgetéseket Hajós Andrással, Holló Mártával és Erőss Zsolt feleségével, Sterczer Hildával.

Az Avasi Borangolás programjai egy programelem kivételével ingyenesen látogathatók. Az Áts Károly x Günzer Tamás borkóstolójára előzetes jegyváltás szükséges. 

Részletes program ITT olvasható.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!