Ugrás a tartalomra

Előbb whiskyt, majd biciklit lopott

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 24. szerda 09:09
Az eset szombat éjjel történt Miskolcon, a városi térfigyelő kameráknak köszönhetően a rendőrök kevesebb, mint 24 óra alatt elfogták az elkövetőt.

Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MiÖR) igazgatója a Miskolc Televíziónak elmondta, nem ez volt az első alkalom, hogy a térfigyelő kamerák felvételeit elemezve segítették a rendőrség munkáját. – Azt mondhatom, hogy gyakorlatilag minden nap egyeztetünk a Miskolci Rendőrkapitánysággal; van, amikor közlekedési baleset, máskor rablás, lopás miatt keresnek meg minket, és kérik a kamerafelvételeket.

Az első térfigyelő kamerákat még a ’90-es években telepítették, főleg a belváros kapott ilyen eszközöket. Azóta folyamatosan fejlesztik és bővítik a rendszert, jelenleg körülbelül 200 kamerával figyelik a város különböző pontjait.

A hétvégi biciklilopást is egy ilyen kamera rögzítette. Nyomon követhetjük, amint az elkövető villamosra szállt. Az MVK felvételei alapján két társát is sikerült beazonosítani, így a rendőrök pár órán belül eljutottak a gyanúsítotthoz. Később pedig az is kiderült, hogy nem csak biciklit lopott aznap este.

– A bűntényt megelőzően egy kisboltba is bement az elkövető, ahonnan egy 40 ezer forintba kerülő whiskyt lopott el. Ezt szintén rögzítette egy kamera, a felvételt a közösségi oldalon osztotta meg a bolt tulajdonosa, amin a kollégáim aztán felismerték az elkövetőt.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ittas tolvajt a Miskolc-Vasgyári Rendőrőrs rendőrei elkapták, és lopás bűntette miatt eljárást indítottak ellene. Jelenleg vizsgálják a körülményeket, de az eddigi információk alapján a tettes akár 3 év börtönbüntetést is kaphat.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!