Ugrás a tartalomra

Érintésmentes látogatásra van mód a szociális intézményekben

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 19. szombat 13:07
Karácsonykor tilos a miskolci idősotthonok látogatása, de előtte, utána mehetünk szeretteinkhez – kapcsolattartásra azonban csak üvegajtón, üvegfalon keresztül van lehetőség.

December 16-ától lehetőség van a szociális intézményekben az úgynevezett érintésmentes látogatásokra. Az ünnepekre való tekintettel döntött erről az országos tisztifőorvos.

Az ajánlás alapján maszkviselés, lázmérés, távolságtartás és kézfertőtlenítés mellett a látogatónak nyilatkozni kell, hogy nincsenek covidos tünetei és 14 napon belül nem érintkezett igazolt fertőzöttel.

Gúr Péter Attila, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény igazgatója érdeklődésünkre elmondta, ők is biztosítják a kapcsolattartást december 21-23., valamint 28-31. között. Minden munkanapon reggel 9 órától fél 12-ig látogathatjuk meg idős rokonainkat. Ehhez azonban előbb telefonon be kell jelentkeznünk.

Mind a Bulgárföldi, az Észak-Kiliáni és az Arany Alkony Szolgáltatási Központ és Gondozóházban, mind az Aranykor, a Szent Hedvig és az Őszi Napsugár Otthonban az üvegezett bejárati ajtónál, vagy a kijelölt helyiség üvegablakán keresztül beszélgethetünk az ellátottakkal.

Érdeklődésünkre az igazgató elmondta azt is, hogy az ünnep alkalmából csomagot átvesznek délután 2 és 4 óra között, de megkötés, hogy kereskedelmi forgalomban értékesített csomagolt árut, ivólevet, mosható gyümölcsöt tartalmazzon. Házi készítésű főtt és sült ételt, süteményt – az ellátottak egészségének megóvása érdekében – nem vehetnek át.

Különösen méltányolható helyzetekben elhagyhatják az otthont a bentlakók (ehhez az intézményvezető külön engedélye kell), de vissza kizárólag csak akkor térhet az ellátott, ha van két, legalább 48 óra különbséggel, 10 napon belül vett PCR negatív tesztje. 72 óránál rövidebb kint tartózkodás nem engedélyezett.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!