Ugrás a tartalomra

Finomhangolás előtt a Dayka-átkötés forgalmi rendje

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 06. szombat 09:56
Az átadás óta eltelt hetek és a lakosság észrevételei alapján a tervek szerint a jövő héten még finomhangolják majd a Dayka-átkötés és a környező utcák megváltozott forgalmi rendjét.

Erre azért van szükség, mert a nemrég megépült Dayka-átkötés átadása egy olyan időszakban történt, amikor az iskolai szünet miatt a megszokotthoz képest kisebb a forgalom a környéken. A végleges, mind az autósok, mind a gyalogosok számára optimális forgalomszervezési megoldások kialakításához azonban szükség van a teljes forgalmi terhelés során megszerezhető tapasztalatokra is.

A városháza szakemberei addig is arra hívják fel elsősorban az autósok figyelmét, hogy például a Kossuth-gimnáziumot a reggeli csúcsidőben nem csak a Hunyadi, hanem alternatív útvonalként a Petőfi és a Meggyesalja utcákon keresztül is meg lehet majd közelíteni, ha újraindul a tanítás.

Arra is figyelmeztetnek, hogy a Dayka utca környékén több helyen is megváltoztak például a kanyarodás szabályai, új táblákat helyeztek ki, egyes kereszteződésekben pedig ma már jelzőlámpák irányítják a forgalmat, így nem árt a fokozott óvatosság, és nem szabad „megszokásból vezetni”.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!