Ugrás a tartalomra

Helyben tartanák a fiatalokat - közös munkába kezd a Miskolci Egyetem és a megyei kormányhivatal

minap.hu/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2020. december 18. péntek 20:22
Az együttműködésről szóló megállapodást csütörtökön írta alá a felsőoktatási intézmény és az állami szervezet vezetője.
Horváth Zita és Alakszai Zoltán. Fotó: Parai Roland

Tavaly márciusban jogász, gazdász és informatikus hallgatókat vártak a kormányhivatal miskolci nyílt napjára, ahol harminc diáknak mutatták be a hivatalban dolgozók munkáját, azért, hogy kedvet kapjanak a közigazgatási pályához.

A megyei kormányhivatal és a Miskolci Egyetem meglévő kapcsolatát tovább erősíti az a csütörtökön kötött megállapodás, amelyet a két intézmény vezetése írt alá. Ennek a célnak az eléréséhez nyújt segítséget, hogy ezentúl gazdász, jogász és bölcsészhallgatók szakmai gyakorlatukat teljesíthetik, és később akár munkalehetőséget is kaphatnak a kormányhivatalokban.

Horváth Zita, az egyetem rektora szerint az intézmény számára kiemelkedő jelentőségű az, hogy a térség fejlődése érdekében összefogjanak az érintett önkormányzatokkal, kormányzati szervekkel, intézményekkel és a gazdasági élet szerelőivel is.

Alakszai Zoltán kormánymegbízott elmondta, a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal és tizenhat járási hivatala a megye egyik legnagyobb foglalkoztatója, kötelékében 2700 ember dolgozik.  

- Bízunk benne, hogy a jövőben minél több kollégánk a Miskolci Egyetem padsoraiból fog bekerülni a kormányhivatalba, és így megtalálja a hivatását közöttünk – tette hozzá.

A kormánymegbízott kiemelte, hogy a jövőben a kormányhivatal adatai, és a dolgozók szakmai tudása a Miskolci Egyetem kutatásaiban is hasznosulni fog.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!