Ugrás a tartalomra

Jég veled, koripálya

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. január 10. szerda 16:58
Elkezdték bontani az Erzsébet téren felállított, időszakos jégpályát.

A bátrabbak korcsolyát húznak, az óvatosabbak forralt borral melengetik magukat a palánkok mögött, karácsonyi fények tükröződnek a jégen, a végtelenítve pörgetett x-mas válogatásba visongó gyerekhangok, harsány kacajok és fenékre huppanások változatos szólamai vegyülnek.

Ezt a romantikus téli komponációt teszik keretes szerkezetbe a munkások. Az is érdekes kérdés, miképp transzformálódik koripályává egy belvárosi tér: a szétlocsolt víz új életet nyer, hogy később fém élek karcoljanak rá dadaista körmotívumokat.

Ám az sem mindennapi látvány, ahogy légkalapácsokkal bontják szét a masszív jégréteget. A tél – az időjárás tekintetében – csak most kezdődik, a korcsolyaszezon az Erzsébet téren viszont már véget ért. Szerdán megjelentek a munkások, a közterület pedig nemsokára visszanyeri jól ismert kinézetét.

Az üzemeltető cég képviselője azt mondta, szívesen elhozzák év végén újra a mobil jégpályát Miskolcra, viszont nem kell hónapokig várnia azoknak, akik megszállottjai lettek a suhanásnak: a Generáli Arénában hagyományosan márciusig hirdetnek közönségkorcsolyás alkalmakat.
 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!