Ugrás a tartalomra

Kilencven esztendő, négy gyermek, tíz unoka és három dédunoka egy dolgos élet mérlege

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 13. csütörtök 12:55
Kilencvenedik születésnapja alkalmából otthonában köszöntötte Jászhalmi Lászlónét a miskolci Polgármesteri Hivatal nevében Simon Gábor önkormányzati képviselő.
Fotók: Mocsári László

A képviselő és az önkormányzat munkatársa egy csokor virággal és csokoládéval köszöntötte fel az ünnepeltet Veres Pál polgármester és a polgármesteri hivatal, valamint a magyar kormány nevében, átadva neki a miniszterelnök aláírásával ellátott emléklapot is. 
A szülinapos meglepő frissességgel és dinamizmussal fogadta a látogatókat, akik meg is jegyezték, hogy meghazudtolja a korát, akár évtizedeket is letagadhatna. Az ünnepelt Jászhalmi Lászlóné erre megjegyezte, hogy jókor jöttünk, a délelőtti órákban még valóban frissnek érzi magát, estére azonban már rend szerint alaposan elfárad. Mindazonáltal még van ereje a négy gyermekétől kapott tíz unokára és három dédunokára, amikor meglátogatják őt. 

Elmondta, nem tősgyökeres miskolci, annak idején Esztergomból költözött ide, amikor megtalálta élete párját egy kiránduláson, akit ide, nevezetesen a vasgyárhoz, a kohászathoz kötött a munkája. Ő addig Esztergom mellett Dorogon dolgozott a tanácsnál, mint hivatalnok. Ezt a munkát folytatta városunkban is, egészen az 1985-ben bekövetkezett nyugdíjba vonulásáig. 

A hosszú élet nehézsége, hogy az ember mellől eltávozik a szerettei nagy része, az öt testvér és a szeretett férj is, túl korán 1993-ban, de itt vannak az utódok, a négy gyermek a tíz unokával, akik már három dédunokával is megajándékozták. Most egyik leányával él együtt, aki gondoskodik róla a Győri kapui otthonukban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!