Ugrás a tartalomra

Majka: a járvány alatt megtanultam gitározni

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 12. hétfő 14:05
Múlt pénteken, július 9-én Majka és Curtis koncertjével várta a populáris zenék kedvelőit a Lovagi Tornák Tere. A temérdek sikerszámot felvonultató párosból Majka adott interjút a Miskolc Tv stábjának korábbi félelmeiről, a jelenlegi nehézségekről és az elmúlt időszak történéseiről. Azt is megtudhattuk, hogy a mostani reppertoárból mi az ózdi hős kedvence.  
Fotók: Vajda István /hydelight Forrás: Lovagi Tornák Tere faceebok oldala

- Két éve voltunk Miskolcon utoljára, ha jól emlékszem, akkor nagyon jó volt a buli – mesélte a koncertet követően a Miskolc Tv kamerái előtt Majka, aki szerint több okból is emlékezetes volt az a fellépés.
- Kaptam egy allergiás rohamot. Öklendezős köhögő görcs jött rám: a koncert előtt 20 perccel még borzasztóan éreztem magamat. A kezdés azonban összerántja az embert, akkor is így történt. A buli tehát fergetegesre sikerült, a félelem azonban végigkísérte a nyaramat: ha ez megtörtént Miskolcon, mi lesz, ha megtörténik Győrben, Szombathelyen, Fehérváron? Szóval folyamatosan előjött egy pszichés alapú köhögő görcs a koncertek előtt – meséli nevetve Majka, akit nem az emlék vidított fel: a zenésztársai igyekeztek őt kizökkenteni az interjúból a kamerák mögött poénkodva. A jó hangulat tehát nem veszett ki a hosszú szünet alatt. A rapper szerint azonban nagy kérdés, hogy a járvány mekkora nyomot hagyott az emberekben. Úgy véli, erre csak hónapok múlva kapunk valódi választ.

- Gazdasági hatások már a zeneiparban is érződnek: sokkal tartózkodóbbak a szervezők, óvatosabbak, mint azelőtt.
A legnagyobb változást az árakban látják.

Fotók: Vajda István /hydelight Forrás: Lovagi Tornák Tere faceebok oldala

- Ha van valamilyen ötletünk a színpadképpel kapcsolatban, és ezt szeretnénk megvalósítani – ami kőkemény fizikai munkát igényel –, az nagyjából háromszor annyiba kerül most, mint a vírus előtt. A jegyárakat persze nyilván nem lehet a háromszorosára vinni emiatt. Bízom benne, hogy ez a helyzet sem tart sokáig. Remélem, az újabb variánsok nem nehezítik meg az életünket, mert én se tudok már mit csinálni otthon: elvégeztem minden ház körüli munkát, kártyáztam egy héten háromszor, megtanultam gitározni, angoltanár járt hozzám, szóval már nagyon untam, és szeretném, ha mielőbb visszatérnénk a normális élethez.

Vannak azonban pozitívumok is.

- Rettegtem attól, milyen hatással lesz a koncertezésre a kötelező védettségi igazolvány. Azt hittem, megtizedeli majd a közönséget, de az eddigi tapasztalatok nem ezt mutatják szerencsére.
Majkától megkérdezték, melyik a kedvenc dala a koncerten játszottak közül, valamint azt is, hogy mit lát, a közönség melyik számokat szereti a leginkább.

- Biztos vagyok benne, hogy a kettő nem fedi egymást teljesen. A koncerteken a Belehalok szokott lenni a leginkább várt sláger, de ez a dal azért már csak 10 éves lesz jövőre. Azóta voltak olyan számok, mint a Mindenki táncol, a Nekem ez jár vagy a Füttyös, amik szintén slágerré váltak. A saját kedvencem kapcsán nehéz dönteni, mert mind az én gyerekem, de például a Mikor a test öregsziket tudnám mondani: nehéz volt megírni, de csak később tudatosult bennem, többet dudorászva, hogy milyen jó is valójában a szöveg.

A Majkával készült teljes interjút megnézhetik csütörtökön a Miskolc Tv Promenád című műsorában.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!