Ugrás a tartalomra

MCC-s tinik – nemcsak pónikon 

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 05. szombat 19:08
2015-ben az ország többi pontjához hasonlóan a miskolci képzési központban is elindult a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja. A diákok a kurzusok mellett számos szabadidős programmal kapcsolódhatnak ki, így szombaton példának okáért családtagjaikkal lóhátra pattanhattak. 
mcc balogh-liget tehetség program
Fotó: Mocsári László

Az MCC az egyetemi és középiskolai korcsoportokhoz hasonlóan a legfiatalabb tehetségek esetében is mindent elkövet, hogy kéthetente esedékes tehetséggondozó és -gazdagító foglalkozásaival támogassa az általános iskolák felső tagozatosait. Az ötödikes évfolyamba idén huszonöt gyermek nyert felvételt. A képzések októberben indultak, ezért is van különös jelentősége annak, hogy az ifjú tinédzserek minél inkább összeszokjanak.

mcc balogh-liget tehetség program

Rácz Linda hangsúlyozta: a Szemere utcai központjában tartott tematikus kurzusain túlmenően az MCC küldetései között szerepel még, hogy érdekes, izgalmas és lehetőség szerint kültéri programokkal örvendeztesse meg az iskolásokat. A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány miskolci régiókoordinátora szerint az élménypedagógiai eszközökön felül legalább annyira fontos, hogy a gyerekek egy-egy ilyen rendezvényen kipróbálhassák magukat, és nem utolsósorban jobban megismerjék egymást. Ezért tesznek látogatást rendszeresen egyebek mellett színházi előadásokon, filmvetítéseken vagy épp szabaduló szobákban – s ennek érdekében tartanak a mostanihoz hasonló családi napokat is, amikor a nebulók testvérei és szülei is szót válthatnak egymással.

mcc balogh-liget tehetség program

A szirmabesenyői Balogh-Liget Lovas Klub szombaton kincs- és patkókereséssel, koboldokkal, lótolvajokkal, rejtvényfejtéssel, túrával, természetismereti feladatokkal, karikás ostoros lufipukkasztással, szabaduló és sorversennyel, pónikereséssel, ebéddel és az értelemszerűen elmaradhatatlan lovaglással várta a kicsiket, na meg persze a nagyokat is. A lovarda tulajdonosa, Aswad Dina – akinek gyermekét szintúgy az MCC-s csemeték között találtuk – azt tartja elsődlegesen a kollégium érdemének, hogy már ebben az életkorban is olyan jól integrált és strukturált továbbképzést biztosít a növendékek számára, amit sem oktatási intézményeik, sem pedig szüleik nem tudnának számukra biztosítani.

További hírek

Olvasnivaló