Ugrás a tartalomra

A serdülő tehetségeket is segíti az MCC

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 27. péntek 17:48
Kaland, közösség, kihívás – ezt kínálja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) azoknak az általános iskolás gyerekeknek, akik csatlakoznak a Fiatal Tehetség (FIT) Programjához. 
mcc nyílt nap
Fotó: Mocsári László

A miskolci MCC péntek délután lehetőséget biztosított a program iránt érdeklődő diákok és szüleik számára egy kis ízelítőre. Az eseményen bemutatkozott a miskolci képzési központ, illetve interaktív természettudományos kísérletekben vehettek részt a gyerekek Fülöp Zsolt oktató segítségével.

A FIT Program az általános iskola 5-8. osztályáig nyújt a diákoknak élményközpontú, színes kurzusokat, amelyek során megismerkedhetnek a mindennapi élet számos fontos területével, olyanokkal, amelyekre a hagyományos iskolai oktatás során nincs lehetőség, mint például a robotika, a pénzügyi és egészségügyi tudatosság, a drónok világa, a felelős internethasználat és más hasonló izgalmas témák.

mcc nyílt nap

Emellett beszédközpontú angol nyelvoktatást is kínál a program a legjobbaknak. Az ingyenes szombati képzéseken vidám társasággal, sok-sok játékkal, profi előadókkal találkozhatnak a miskolci képzési központba ellátogató gyerekek.

A szervezők azokat az idén szeptemberben ötödik osztályba lépő diákokat várják, akik tanulni és fejlődni vágynak, és szívesen lennének egy összetartó csapat tagjai, illetve azokat, akik nyitottak és érdeklődőek, s nem ijednek meg az olyan kihívásoktól sem, mint a szombati foglalkozások vagy az otthoni tanulás – mindezekben a játékos e-learning rendszer is segít majd számukra.

mcc nyílt nap

Június 30-ig várják az érdeklődő diákok jelentkezését.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!