Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023. 04. 15.) IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 15. szombat 08:00
Nem lesz ma jó idő, de legalább esni fog. Záporokkal, zivatarokkal tarkított szombat jön.
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Aki netán kerti munkákat vagy kirándulást tervezett mára, annak nincs jó híre a meteorológusoknak. Szombaton változóan felhős-napos, illetve borongós tájakkal is találkozhatunk, több helyen számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is, néhol apró szemű jég is előfordulhat. Reggelre foltokban pára, köd képződhet. Többfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökésekre is számítani kell. Hajnalra 1 és 8 fok közé hűlhet le a levegő, délután pedig 10 és 18 fok közötti maximumokra van kilátás, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Vasárnap is sok felhő lesz felettünk, de keleten, északkeleten és helyenként északon naposabb időszakokra is számíthatunk. A Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és délkeleten még többfelé kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar is. Élénk, néhol erős lesz az északi-északkeleti szél. Délutánra 10 és 21 fok közé melegedhet a levegő, nyugaton, délnyugaton maradhat hűvösebb az idő.

Orvosmeteorológia

Szombaton időjárási front nem lesz felettünk, de a fülledt, többfelé csapadékos időben továbbra is jelentkezhetnek különféle panaszok.
A fülledtség légszomjat, nehézlégzést okozhat.
Ugyanakkor fejfájás, migrén, vérnyomásproblémák, keringési panaszok, alvászavarok, dekoncentráltság, tompaság továbbra is előfordulhat.
Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások panaszai, ezért ebben az időszakban ők lehetőleg maradjanak zárt térben.
Megterhelő nap vár az idősekre és a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.
Öltözzünk rétegesen! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton több helyen számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is, néhol apró szemű jég is előfordulhat, így sokfelé vizes, csúszós utakkal találkozhatnak a közlekedők.
Az intenzívebb gócokban hirtelen romolhatnak a látási viszonyok.
Többfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak, melyek jelentősebb mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását. (idokep.hu)


Levegőminőség

A levegő minősége Miskolc területén többnyire jó, illetve a megfelelő tartományban mozog a pmmonitoring.hu információi szerint.


Horoszkóp

Kos
Valaki sokkal nagyobb ügyet kerekít valamiből, mint amekkora valójában, és te érzed, hogy valami van a levegőben, ami hamarosan mások számára is nyilvánvaló lesz. Akkor pedig megfordulhatnak az események.

Bika
Megpróbálsz segíteni valakinek, de amikor a dolgok rosszabbra fordulnak, nem szeretnél az lenni, akinek egyedül kell vállalnia a felelősséget - hiszen neked itt sem kellene lenned. Légy óvatos, kinek mit ígérsz.

Ikrek
Úgy érzed, egyre több olyan dologról kell lemondanod, ami boldoggá tesz, és ettől kicsit elszomorodsz. De szerencsére már közeledik valami, ami ismét nagy örömet hozhat az életedbe, és az elvesztésétől sem kell tartanod.

Rák
Nem értesz mindent, és nem is akarsz túl sokat tudni, de van, amivel tisztába kell jönnöd, mert nem dughatod homokba a fejedet. A magad dolgaiért te vagy a felelős, és te is tudod, hogy itt nem fordíthatod el a fejedet.

Oroszlán
Alig oldottál meg egy kérdést, valaki máris újabb problémát gyártott, és ezzel is neked kell megküzdened. Tudod, hogy képes vagy a feladatra, de már nem tudod, hogy akarod-e folytatni ezt a küzdelmet.

Szűz
Itt az ideje egy kicsit más szempontból szemlélni az eseményeket, mert ha új megvilágításba helyezed a dolgokat, olyan lehetőségeket is észrevehetsz, amelyek eddig rejtve maradtak, pedig megérné kihasználni őket.

Mérleg
Sokkal rugalmasabban kezelsz egy helyzetet, mint ahogyan azt vártad magadtól, és ez egyben azt is jelenti, hogy sokkal jobban érzed magadat egy olyan szituációban, amit elsőre kellemetlennek hihettél.

Skorpió
Egy régi ismerős tűnhet fel a múltból, és egy korábbi csalódás sebei sajoghatnak megint. A felállás azonban azóta megváltozott, és mindketten érettebbek lettetek. Még az is lehet, hogy ebből a helyzetből most te jössz ki jól.

Nyilas
Ha szükséged van egy kis pihenőre, akkor engedd meg most magadnak. Neked sem kell mindig rohannod és mindent egy szuszra elvégezned, egy kis lazítás kijár, amikor a szervezeted jelzi, hogy szüksége van rá.

Bak
Makacsul kötöd az ebet a karóhoz egy olyan helyzetben, amiről talán már te is tudod, hogy szinte lehetetlen nyerned benne. Mégis eldöntötted, hogy nem adod fel a harcot, és ha nem is győzöl, de megteszel minden tőled telhetőt.

Vízöntő
Nehéz feladni a régi szokásokat, és még nehezebb megbarátkozni az újakkal, de ha tudod, hogy ez az, amire most szükséged van, akkor adj egy esélyt magadnak a változásra, és figyeld, mi történik.

Halak
A te kezedben a döntés és a lehetőség ez alkalommal olyan dolgokat tehetsz, amire még sokáig emlékezni fogsz. A csillagok segítenek, hogy emlékezeteset alkoss, rajtad áll, mihez kezdesz a képességgel. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!