Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023. szeptember 27.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 27. szerda 07:25
Hamisítatlan vénasszonyok nyarának örülhetünk.

Időjárás

A pára- és ködfoltok feloszlását követően túlnyomóan napos időre számíthatunk, legfeljebb kevés fátyolfelhő lehet az égen. Csapadék nem lesz. A szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között alakul. Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Levegőminőség

Városszerte jó és megfelelő a levegő minősége a pmmonitoring.hu tájékoztatása szerint.

Útinform

Útlezárás:

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd.

A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett.

A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Aradi u. 35
Avar u. 12
Balassi B. u. 15
Bányamécs u. 11
Brassói u. 34
Báthori sor 55
Bárczay  u. 2
Benyiczky u. - Eszperantó u. kereszteződése
Besenyői u. 6
Bezerédi u.1
Bezerédi u.28
Bíró u. 10
Csendes u. 26
Előhegy u. 54
Egres u. 2
Erdősor u. 22; 52
Erenyő u. 86
Fém u. 4
Garam u. 4
Irinyi J.u. - Iván u. kereszteződés
Kabar u. 5
Kapos u. 46
Katowice u. 49
Kiss tábornok út - 10-es  postával szemben
Koboz u.2.
Középszer u. 12
Középszer u. 40
Középszer u. 42
Lévay u. - Zrínyi I. u. kereszteződés
Malom u. – Szirmai u. kereszteződés
Maros u. – Görögszőlő u. kereszteződés
Mányoki Á. u. 52
Mária u. 3
Mikes Kelemen u. 4
Nagyváradi u.7
Nándorfehérvári u. 13/b
Nyár u. 19
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Reptéri út 2-4
Réz u.7
Serház u. 4
Sütő J. u. 23
Szabadság u.20
Szerdahelyi – Andrássy u. kereszteződése
Tábortűz u. 5
Torontáli u. 33/a
Tulipán u. 16
Ungvári u. 10
Vasöntő u. 5
Vásárhelyi P. u. 2
Zrínyi I. u. 53.

Horoszkóp

Kos

Nem kell mindig mindenben a legjobbnak lenned, elég, ha megteszel minden tőled telhetőt. Ha úgy érzed, nincs miért szégyenkezni, mert a lehető legjobb munkát végezted, azt a környezeted is értékelni fogja.

Bika

Nem félsz attól, ha a munka keményebb végét kell megfognod, mégsem vagy elégedett saját magaddal. Ne legyél túl szigorú, értékeld az eddigi eredményeidet, és hagyj magadnak egy kis pihenőt.

Ikrek

Minél előbb sikerül lezárnod egy ügyet, ami már régóta zavar, annál hamarabb foglalkozhatsz olyasmikkel, amiket nem csak szeretsz, de jól is érzed magadat tőlük, és mindenki jobban jár velük.

Rák

Megpróbálsz nem tudomást venni valamiről, de ez nem jelenti azt, hogy el is fog tűnni. Próbálj meg nem menekülni a problémáid elől, hanem szembenézni velük, és megoldást találni rájuk.

Oroszlán

Lehet, hogy te biztos vagy valamiben, de nem viheted az akaratodat mindenkin keresztül. Ha tényleg úgy gondolod, hogy ez a helyes irány, akkor győzz meg másokat is, ne az akaratuk ellenére cselekedj.

Szűz

Egyre elégedettebb vagy azzal, ahogyan a dolgok alakulnak, de tudod, hogy még mindig nincs vége a megpróbáltatásoknak. Tartsd magadat az eredeti terveidhez, és ne érd be kevesebbel, mert most megnyílnak a kapuk.

Mérleg

Van valaki, aki bármi történik is, megbízik benned, és ez segíthet, hogy ismét rátalálj a saját önbizalmadra. Ha ezt nem teszed, bármilyen lehetőség kínálkozik is, nem leszel képes megragadni majd.

Skorpió

Jó úton jársz ahhoz, hogy megvalósíts valamit, ami számodra nagyon fontos, de közben lehet, hogy megbántasz valaki olyat, aki szintén közel áll hozzád. Gondold át, mit miért teszel.

Nyilas

Ne halogass tovább egy fontos ügyet, ami miatt most kellemetlenül érzed magadat, mert nem fog magától eltűnni. A legjobb, amit tehetsz, hogy gyorsan a végére jársz, és nem hagyod, hogy a fejed fölött lebegjen.

Bak

Nem minden úgy alakul a munkahelyeden, ahogyan azt szeretted volna, és ez a magánéletedben is ingerültebbé tehet. Próbálj nyugodt maradni, úgy nem csak megoldást találsz, de újabb problémát sem generálsz.

Vízöntő

Valaki nagyon meg van elégedve veled, és ez segít abban, hogy megőrizd a lelkesedésedet. Ne hagyd, hogy valaki csak úgy lesöpörjön, főleg akkor ne, amikor úgy érzed, neked is van mondandód.

Halak

Nem mindig bölcs dolog a megérzéseidre hagyatkozni, de most figyelmen kívül hagyni sem érdemes őket. Figyelj oda arra, hogy mivel kapcsolatban érzed jól magadat, és mi az a helyzet, amiből inkább menekülnél.

(bien.hu)

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!