Ugrás a tartalomra

Miskolcra érkezett a Partizán országjáró turnéja

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2024. március 30. szombat 16:47
A programok délelőtt a Szinva teraszon kezdődtek, ahol bárki leülhetett vitázni Gulyás Mártonnal este hattól pedig élőben közvetít a Partizán a Művészhetek Házából, ahol a népszerű műsorvezető Szűcs Tamással és Szűcs Leventével beszélget. 
Fotók: Mocsári László

Miskolcra érkezett szombaton a Partizán országjáró turnéja. A Szinva teraszon bárki leülhetett délelőtt a Gulyás Mártonnal szemben található piros fotelbe és meggyőzhette a műsorvezetőt a saját igazáról. Marci egyébként az állította, hogy a szabad iskolaválasztás teszi tönkre a magyar oktatást, ezzel az állítással szállhattak szembe a miskolciak. 


Szerinte ugyanis az elit saját magát védi azzal, hogy nem engedi keveredni gyermekeit a szegényebb sorból érkező állampolgárok gyerekeivel. „Ennek egyenes következménye a szegregáció, a társadalmi egyenlőtlenségek növekedése, illetve az értő olvasás-írás képességének a drámai hiánya a társadalom széles köreiben” – írta a Partizán stábja az programot beharangozó facebook eseményben.

Este hat órától a program egy élő közéleti-kulturális interjúval folytatódik a Művészetek Házából, ahol Gulyás Márton két vendége apa és fia, Szűcs Tamás tanár-mozgalmár és Szűcs Levi, a Bohemian Betyars frontembere lesz. A programról vasárnap olvashatnak bővebben a minap.hu-n.


Az országjáró turné részeként a Partizán nagyobb városokból jelentkezik tematikus műsorokkal akként, hogy Gulyás Márton az adott város valamely közkedvelt, reprezentatív közterületén egy-egy fontos társadalmi, közéleti témában eszmecserét, vitát folytat az arra a helyszínen jelentkező járókelőkkel. Amint fogalmaznak, a cél az, hogy elősegítsék a társadalmi vita létezését, illetve az eltérő vélemények lehetőségének elfogadását.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!