Ugrás a tartalomra

Nemzetközi elismerést kapott a miskolci turizmus

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 09. hétfő 20:37
A 100 legjobb jó gyakorlat közé került Miskolc pályázata a Green Destinations nevű szervezet nemzetközi, fenntartható turizmus témájú versenyén – írta posztjában Veres Pál, Miskolc polgármestere. 
Fotó: Horváth Csongor

Tudnunk kell azonban, hogy ezzel nem a célba értünk be, hanem bíztatást kaptunk, hogy jó irányba haladunk. Ez a díj csak azt mutatja meg, mit csináltunk jól, mik azok a módszerek és irányok, amiket követnünk kell, hogy igazi fenntartható turisztikai célpontjaink legyenek Miskolcon – olvasható Veres Pál hétfő este közzétett bejegyzésében.

Mint posztjában fogalmaz: Büszkék vagyunk az eredményre, gratulálok a pályázat készítőinek és a projekt megvalósítóinak és azt mondom: csak így tovább, hiszen még sok munka vár ránk!

A Green Destinations Top 100 Stories verseny különböző kategóriák szerint évente összegyűjti a fenntartható turizmussal kapcsolatos történeteket és jó gyakorlatokat a világ minden tájáról, annak érdekében, hogy inspiráló példákként oszthasság meg azokat a turisztikai szakemberekkel vagy épp a turistákkal – ismertetette a részleteket a polgármester.

Miskolc pályázata megfelelt a verseny 15 fenntarthatósági alapkritériumának és ezzel jogosulttá vált arra, hogy nevezzen a best practice (legjobb gyakorlatok) kategóriában is. Városunk a „Miskolc szívének újjáéledése – a Történelmi Avas komplex fejlesztése” című pályaművel nevezett és került a TOP 100-as listára – írta Veres Pál.

A verseny eredményhirdetése hétfőn este tartották az észtországi Tallinnban, egy nemzetközi szakmai konferencián.

A borítókép Juhász Ákos fotója.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!