Ugrás a tartalomra

Összeírják az ebeket Miskolcon, súlyos pénzbírsággal jár, ha valaki elmulasztja leadni az adatokat

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 18. péntek 12:39
A Miskolc közigazgatási területén július 1. és július 31. között meghirdetett ebösszeírás eredményeként 5232 eb adatai kerültek be a nyilvántartásba, ez az szám azonban jelentősen eltér az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv által vezetett nyilvántartás adataitól.
Illusztráció. | Fotó: Horváth Csongor

Minden felelős állattartónak, aki teljesítette az adatszolgáltatást, köszönjük az együttműködését! - írja pénteki közleményében Ignácz Dávid, Miskolc város jegyzője, aki egyben felhívta az állattartók figyelmét arra, hogy a megadott határidők között bejelentett ebek száma jelentősen eltér az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv által vezetett nyilvántartás adataitól.

Ezért a hivatal kéri, hogy az az ebtartó, aki esetleg még nem tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének, szeptember 30-áig jogkövetkezmények nélkül nyújtsa be az ebösszeíró adatlapot.   

·       postai úton a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3525 Miskolc, Városház tér 8. sz. alatti címre küldve,

·       elektronikusan az ebbejelentes@miskolc.hu címre továbbítva,

·       személyesen a központi ügyfélszolgálaton az e célra kihelyezett gyűjtőládába helyezve, vagy

·       E-önkormányzati portálon keresztül (KAÜ azonosítást követően)  az alábbi link használatával. 

Az E-önkormányzat Portál felületéről az Általános vagy egyéb igazgatási ügyek ügycsoportban, ebnyilvántartás ügytípus kiválasztásával a nyomtatvány elérhető az online kitöltés és beküldés lehetőségét biztosító iForm űrlap formátumban, valamint – akár ügyfélkapus bejelentkezés nélkül is, magánszemélyek részére – nyomtatható PDF formátumban.

Az ebösszeíró adatlap - melyet ebenként kell kitölteni - beszerezhető a miskolci polgármesteri hivatal (Városház tér 8.) ügyfélszolgálatán, illetve elektronikus formában az E-önkormányzati portálon, a fentiekben megjelölt elérési útvonalon.

A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás hivatali időben személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (hétfő, kedd, csütörtök 8.00-16.00; szerda: 8.00-17.30; péntek: 8.00-12.00), illetve a 46/512-700 telefonszámon kérhető.

Az adatszolgáltatást elmulasztó ebtulajdonos/ebtartó - az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet alapján – 30 ezer forint pénzbírsággal sújtható - áll a közleményben.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!