Ugrás a tartalomra

Részeg nő szándékosan elütötte élettársát - börtön várhat rá

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 20. kedd 10:21
Közös italozás után összeveszett élettársával, elvitte az autóját, és amikor az élettársa az utcán meg akarta állítani, szándékosan elütötte.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy nő ellen emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt, aki közös italozás után összeveszett élettársával, elvitte az autóját, és amikor az élettársa az utcán meg akarta állítani szándékosan elütötte - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott élettársi kapcsolatban élt a sértett férfival, azonban italozó életmódjuk miatt gyakoriak voltak a konfliktusok. 2022 júliusának második felében, a délutáni órákban miskolci lakásukban mindketten alkoholt fogyasztottak, féltékenység miatt szóváltásba kerültek, mire a vádlott az esti órákban távozott a lakásból, annak ellenére, hogy járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt beült az élettársa autójába, elindult, majd a házuktól távolabb megfordult és ittassága miatt majdnem nekiütközött egy kerítésnek, az ingatlan tulajdonosa rászólt, hogy szálljon ki az autóból, mert részeg - írják.

A vádlott nem szállt ki, hanem nagy sebességgel elment a helyszínről, az élettársa észlelte, hogy elvitte a gépkocsiját, kiszaladt az utcára és az irányába közlekedő vádlottat karjaival integetve próbálta megállítani. A nő látta az úttest közepén álló élettársát, azonban lassítás nélkül 40-50 km/h sebességgel szándékosan elütötte, megállás nélkül továbbment, közeli útkereszteződésben belehajtott egy vízelvezető árokba, majd gyalogosan távozott - ecseteli a közlemény.

A férfi az elütést következtében felrepült a gépjármű motorháztetejére, betörte a szélvédőt és az út melletti járdára hanyatt esett. Közvetetten életveszélyes állapotba került, a halálos sérülés elkerülése lényegében a szerencsére vezethető vissza.
 
Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben börtön büntetést végleges hatállyal közúti járművezetéstől eltiltást, valamint közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra - számol be az ügy következményeiről a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

Címképünk illusztráció Forrás: pl-law.com

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!