Ugrás a tartalomra

Szimfonikusok: Szóljon hangosan a taps

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 24. szerda 14:16
A tavalyi hálataps intézményét hozná vissza a miskolci zenekar egy nap erejéig a köszönetnyilvánítás szimbólumaként.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar csatlakozott a kaposvári Csiky Gergely SzínházKöszönjük nektek, veletek vagyunk” kampányához, aminek célja, hogy országos szinten összefogva fejezzük ki hálánkat a koronavírus elleni küzdelem „frontvonalában” dolgozók részére. A művészek azt ajánlják fel, ami nekik sincs már egy ideje, és ami annyira hiányzik: a tapsot, az elismerés összecsapódó hangjait.

A kép zenekar újévi koncertjén készült

A zenekar legfeljebb online eseményeket, koncerteket tartott az utóbbi hónapokban, így a művészei számára is elmaradt a biztató visszajelzés. Így arra kérnek mindenkit, hogy „nekik szánt” elismerést közösen irányítsuk olyan helyre, ahol még inkább kell a megerősítés, ahol jó helyet talál a hála. 
- A színházi tapsot, amit esténként nélkülöznünk kell, szimbolikusan felajánljuk a Covid-vírus ellen harcolók tiszteletére. Kérjük követőinket, hogy 2021. március 27-én a Színházi világnap alkalmából, az esti előadások kezdetekor, 19 órakor nyissanak ablakot vagy álljanak ki erkélyikre és tapsolják meg az egészségügyben dolgozókat, orvosokat, ápolókat, mentősöket, rendőröket, katonákat, bolti eladókat, önkénteseket és azokat, akik napi szinten azért tesznek érte, hogy megszüntessék a járványt és megőrizzék egészségünket – áll a kaposvári intézmény felhívásában. A helyi szimfonikusok is felajánlják a miskolci zenekedvelők tenyereiben felgyűlt tapsot, és remélik, hogy március 27-én este 7 órakor a borsodi megyeszékhelyen is sokan állnak majd kint az ablakokban, erkélyeken.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!