Ugrás a tartalomra

A várost is ünnepli a 34. Miskolci Nemzetközi Kamarakórus Fesztivál

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 08. szerda 13:04
Az előadásokat különböző helyszíneken rendezik meg, főképp templomokban és hangversenytermekben. A rendezvény védnöke Veres Pál polgármester. 
Miskolci Kórusfesztivál Alapítvány kastélykoncertek kórushangversenye 2022 májusában a lillafüredi Hunguest Hotel Palotában (Fotók: Barta Róbert)

A Miskolci Kórusfesztivál Alapítvány és a Hassler Énekegyüttes május 10. és 13. között rendezi meg a XXXIV. Miskolci Nemzetközi Kamarakórus Fesztivált, amelyre a szervezők idén is kamarakórusok és énekegyüttesek jelentkezését várták, hogy összemérjék tudásukat.

A Miskolc Város Napjához kapcsolódó koncertek a város és a régió különböző templomaiban és hangversenytermeiben zajlanak majd: a nyitót az Avasi Református Templomban, míg a záró koncertet a Mindszenti templomban tartják.

Roberto Brisotto, Sándor Zoltán, Miskolci Egyetem Nőikara, Hassler Énekegyüttes, „A Művelődés Háza Kamarakórusa” (Sárospatak), a Vox Iuventutis Gyermekkar (Debrecen), az Avasi Gimnázium és a Miskolci Esterházy Összevont Kórusa (Miskolc), a Hegyalja Pedagógus Kórus (Szerencs) és még számos fellépő, köztük szlovákiai kórusok.

A rendezvény teljes ideje alatt a karvezetők részére különleges szakmai konferenciát is rendeznek, amelyen a szakma neves képviselőivel találkozhatnak. A találkozó vasárnap esti záró koncertjén a résztvevő kórusok közösen adják elő Giacomo Puccini Requiem c. művét.

A koncerteket az érdeklődők ingyenes látogathatják. A szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezen a pár napon – amely a zene jegyében telik – mind a kisebbek, mind pedig a felnőttek felhőtlenül szórakozzanak.

Program:

Május 10., péntek 
18 óra Avasi Református Templom, Nyitóhangverseny 

Május 11., szombat 
11 óra Zenepalota – Bartók terem, Fesztiválhangverseny 
18 óra Zenepalota – Bartók terem, Fesztiválhangverseny

Május 12.,vasárnap 
10 óra Deszkatemplom, Zenés istentisztelet 
10:30 Szent Anna templom, Zenés istentisztelet 
11:30 Selyemréti Szent István Király templom, Zenés istentisztelet
16:30 Mindszenti Templom, Záróhangverseny


A Miskolci Kórusfesztivál Alapítvány 1989-ben alakult 18 szervezet és intézmény részvételéve. Céljai között a kóruskultúra népszerűsítése, azt szerető és értő közönség kinevelése, karnagyi továbbképzések, koncertek és szerzői estek szervezése szerepel. A megalakulása óta eltelet időszakban a megyénkben tevékenykedő kórusok karnagyai és énekesei segítségével minden évben megrendezi a fő feladatának tekintett Miskolci Nemzetközi Kamarakórus Fesztivált 25-30 résztvevő együttessel, 4-5 megyei település aktív részvételével. A koncerteknek már bevált helyszínei és lelkes törzsközönsége van. Ez utóbbi elsősorban köszönhető annak is, hogy a fesztivál mindig különös figyelmet fordított az ifjúsági és gyermekkórusok tevékeny jelenlétére, így a rendezvényeket a kis kórustagok szülei, nagyszülei, rokonsága, baráti köre is magáénak érzi.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!