Ugrás a tartalomra

Csak itt, csak most élmény a DÉLIDŐ-ben

Létrehozva
A Népkerti Vigadó étterme megújult étlappal és hűs terasszal várja a vendégeit Miskolc legnagyobb parkjának ölelésében.
Kép
Délidő belső

Túrógombóc, báránylapocka, kacsazúzapörkölt baconbe tekert túrós csuszával, pacalpörkölt kenyérrel és hideg kovászos uborkával tálalva – ilyen és ehhez hasonló fogásokkal találkozik, aki betér a Népkerti Vigadó éttermébe, a DÉLIDŐ-be.

Nem csak finom falatok és minőségi hűsítők várják a vendégeket: a DÉLIDŐ az egész család számára kínál pihentető élményeket. A Népkert és a Vigadó pompás épülete között húzódó teraszt tavaly alakították ki: óriás ledfal, látványgrill, fagylaltos pult, gyereksarok és pihentető kényelem jellemzi a különleges „belvárosi ligetet”. Ilyen méretű terasz ugyanis nincs még egy Miskolc szívében.

Kép
Délidő desszert

 

Az idei tehát az első olyan nyár, amikor teljes egészében megtapasztalható a DÉLIDŐ-élmény. Ennek okán az étterem kínálata is megújult.

Fenyves Balázs szűk fél éve vezeti a DÉLIDŐ konyháját. A séf most új étlapot tervezett, amit a magyaros ízek uralnak, a fogások azonban modern csavarokkal készülnek, így ötvözve a hagyományt és az innovációt. Szívvel készül minden: Fenyves Balázs a DÉLIDŐ vendéginek szájízére hangolta az ételeket.

- Egy séfnek nem csak a saját elképzeléseit kell követnie egy új étlap kialakításakor, hanem az étteremhez kell igazítani azokat – avat be a folyamat hátterébe Fenyves Balázs. – Azt vallom, akkor lesz sikeres egy étterem, ha a vendégek elvárásait sikerül eltalálni.

Ennek tükrében készült mind a nyári étlap, mind a klasszikus magyar ételeket tartalmazó terasz ajánlat.

- Adott a Népkert sétányokkal és árnyas fákkal, amelyek között megbújik egy gyönyörű, régi stílusú épület, valamint egy hatalmas, minden igényt kielégítő terasz zöld növényekkel egyedi hangulatot árasztva. Egyszerre ötvözi a klasszikust és a modernitást a DÉLIDŐ Étterem. Erre törekedtünk akkor is, amikor az ételsort készítettük.

A séf példának egy olyan ételt hozott, ami mindenki számára ismerős, a szánkban érezzük az ízét, a DÉLIDŐ mégis új élményt kínál a megszokott íz mellé: a túrógombóc került terítékre.

- A vendégek egyik kedvence. Thermomixerben melegítjük a tejet lime-mal, citrommal, fahéjjal. Amíg elkészül, megcsinálom a tejbegrízt, amit sokkolóba téve kihűtök. Ebbe keverem a friss túrót, amit nem főzők elő. Végül összekavarom a tejjel, majd két napot áll a hűtőben, és csak ezután gombócoljuk- meséli Fenyves Balázs, aki szerint ezzel a módszerrel sokkal ízgazdagabb lesz a végeredmény, nem vesznek el a konyhai műveletek során az alapanyagok aromái – világosít fel minket a séf.

A DÉLIDŐ minden nap nyitva van, így azok számára is nyújt valami extrát, akik egy menüebédre ugranak be az étterembe. A nyári időszakban ugyanis a három választható fogás közül az egyik mindig a teraszon készül: grillen, valamint a további különlegesség, hogy a kétféle leves svédasztalról választható. A látvány és az illatok így már az étkezés előtt felcsigázzák az érzékszerveinket.

Érdemes a DÉLIDŐ facebook oldalát is figyelni, az étterem ugyanis rengeteg gasztronómiai és szórakoztató programot kínál.

Július 11-én visszatér az áprilisban hatalmas sikert aratott Cavington Party, július 25-én egy különleges pezsgők, spitzek, fröccsök elnevezésű, élőzenés esttel készülnek, augusztus 15-én pedig latin zene és hangulat tölti be a teraszt.

Kép
Délidő kezdő