Ugrás a tartalomra

A 3 legszörnyűbb baleset Borsodban

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 04. szombat 08:30
Megyénkben számos olyan baleset történt az elmúlt hónapok során, amely súlyos sérülésekkel, és halálesettel végződött. Nézzük meg, melyek voltak ezek, és mit tehetünk azért, hogy elkerüljük a tragédiákat – akár személyautóban, akár tömegközlekedésen utazunk.
(Támogatott tartalom.)

Többször adtunk már hírt megrázó balesetekről az ország minden részéről. A borsodi régiót sem kerülték el idén sem a súlyos, halálos kimenetelű szerencsétlenségek. Még öt hónap sem telt el az évből, és megyénkben már számos családnak kellett átélnie a felfoghatatlant. 

Busz ütötte el a gyászoló férfit 

Februárban Múcsony közelében egy virrasztásról hazafelé tartva gyalogolt az úttest közepén az a 61 éves férfi, akit egy menetrend szerinti busz ütött el. A férfi életéért sokáig küzdöttek a mentőszolgálat munkatársai, de fejsérülései olyan súlyosak voltak, hogy már nem tudták megmenteni. Az útszakasz kivilágítatlan volt, a férfi pedig nem viselt láthatósági mellényt, így következhetett be a szörnyű baleset. 

Letért az útról, és fának csapódott 

Március 8-án egy teherautó Dubicsány külterületén lesodródott az útról, majd a fának csapódott. Azt gondolhatnánk, hogy a hatalmas gépjármű meg tudta védeni vezetőjét. Azonban a mindössze 30 éves sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A jósvafői búvár tragédiája

Az április ismét szörnyű, országos figyelmet kapó tragédiával kezdődött. A jósvafői Kossuth-barlangban feltáró merülés közben életét vesztette Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, a barlangi kutatóbúvár szakma kivételes tudással és tapasztalattal rendelkező képviselője. A 42 éves tűzoltóbúvár bronzérmes Európa-bajnok volt, kitüntették a Hableány kirándulóhajó katasztrófája utáni kutatásban és mentésben végzett munkájáért is. Miután nem tért vissza a merülés kezdőponjára, az őt biztosító merülőtársak a barlang ismert járataiban keresték, ám nem találták meg. Ezután 50 magasan képzett mentőbúvár és segítő indult a búvár megmentésére, azonban már csak a szomorú hírt közölhették. 

A rendőri ellenőrzések ellenére is rengeteg a baleset

Sötét hónapokon vagyunk hát túl, és sajnos minden bizonnyal az év többi része sem telik el balesetmentesen. Az utakon folyamatos a rendőri ellenőrzés, hogy kiszűrhessék az ittas vezetőket, balesetveszélyes járműveket, gyorshajtókat – mégsem lehetünk soha teljesen biztonságban. 

Nem kell ahhoz még autóba se ülni, hogy veszélynek legyünk kitéve: akár a tömegközlekedés során is érhet bennünket baleset. Persze nem élhetjük úgy az életünket, hogy folyton ettől rettegünk – de lehetünk felkészültek. Érdemes megismerni például, hogy mennyire vagyunk biztosítva a tömegközlekedési eszközökön, és akár kiterjeszteni a védelmet.

Gondoskodjunk a családunkról 

Ha pedig még ennél is felelősebben gondolkodunk, akkor ezt a védelmet nem csupán a közlekedési balesetek, de bármilyen tragikus esemény esetére megteremtjük. Hiszen bárkivel, bármikor megtörténhet a baj, és minden család számára szükség van ilyenkor egy olyan anyagi biztonságra, amely megóvja őket attól, hogy súlyos pénzügyi gondokkal kelljen megküzdeniük. Hiszen ha a családfő akár csak egy kis időre is kiesik a munkából, a lakhatás, a mindennapi megélhetés is veszélybe kerülhet.

Erre szolgálnak az életbiztosítások, melyekkel megteremthetjük családunk számára az anyagi hátteret abban az esetben is, ha velünk baj történne. Önmagunknak pedig azt a megnyugvást jelentő tudatot, hogy felelősségteljesen gondoskodtunk szeretteinkről minden tekintetben. 

 

További hírek

Olvasnivaló