Ugrás a tartalomra

360 érettségi videó az M5 YouTube-csatornáján - így készülj a vizsgákra!

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. március 26. csütörtök 10:40
Az M5 YouTube-csatornáján hat tantárgy mintegy 360 videója témákra bontva elérhető, amely segítséget jelenthet a középiskolai tanároknak a digitális oktatásban és tanulóknak az érettségire való felkészülésben - közölte az MTVA sajtóosztálya csütörtökön.

Mint ismert, az M5 oktatási sávjában hétköznap 12.30-tól elsősorban a középiskolás korosztálynak szóló Érettségi műsorok kaptak helyet: magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem naponta, biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal. A korosztály önálló tanulását segítve ezek a tartalmak a MédiaKlikk mellett témakörökre lebontva a legnagyobb videomegosztón is elérhetővé váltak. Magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, biológia és földrajz tantárgyakból összesen 360 videó hivatott arra, hogy kiegészítse a digitális oktatást, valamint a hatékony önálló tanulásra ösztönözzön az érettségi vizsgák előtt.

Közölték, érdemes megnézni az ingyenesen elérhető kínálatot, ugyanis az órákat középiskolai tanárok tartják valamennyi témakört érintve a korábbi érettségi időszakokból. Ha bizonytalan vagy a nyelvtan tételekben, vagy csak érdekel a szónoklattan mestersége, a stílusok, a hangtan, a szófajtan, a nyelvújítás vagy a magyar nyelv alakulása, akkor kattints a magyar nyelv és irodalom lejátszási listára, amelyen részenként 25 percben kaphatsz átfogó képet az adott témakörről - írták.

A tartalmak segíthetnek az ismétlésben, az összegzésben, a kiegészítésben, valamint elmélyíteni az iskolában megszerzett ismereteket, ráadásul kevesebb idő alatt, mint egy negyvenöt perces tanóra.

Az M5 videomegosztó csatornáján még több oktatási tartalom elérhető: a középiskolások további tantárgyakat, a felsősök pedig évfolyamra lebontva találhatnak témákat a legtöbb tantárgyhoz. Az érettségihez kapcsolódó műsorok tantárgyi témakörök szerinti youtube-linkes elérhetősége a MédiaKlikken érhető el.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!