Ugrás a tartalomra

637 millió forintnyi TAO felajánlással segítik a miskolci sportéletet 

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 02. hétfő 17:26
A látvány-csapatsportágak TAO kedvezményrendszere keretében felajánlásokat nyújtó cégek támogatását Veres Pál polgármester személyesen köszönte meg a Városháza Dísztermében megrendezett partneri találkozón. A polgármesteri köszöntőt és a támogatások tervezett felhasználásáról szóló tájékoztatást követően támogatói okleveleket adtak át.

Veres Pál polgármester 2019 novemberében azzal a felhívással kereste meg a miskolci kötődésű gazdasági társaságokat, mint Miskolc meghatározó üzleti partnereit, hogy TAO felajánlással támogassák a miskolci sportéletet. A felhívásra 39 miskolci, vagy miskolci kötődésű céggel jött létre támogatási együttműködés, mintegy 637 millió forint értékben. A beérkezett felajánlások biztosítják a fedezetet az érintett sportszervezetek működéséhez a 2019/2020-as időszakban. Az aktuális feltöltésnek köszönhetően a működési feladatok mellett megvalósulhatnak a Kemény Dénes Városi Sportuszodában tervezett felújítások közül a medence bukóélek cseréje, a medencetéri hangosítás kiépítése, tanmedence takarófóliák beszerzése és parkoló bővítés, továbbá az MVSC Sporttelepen található klubház tetőszerkezetének cseréje.

2011 óta a városi és az országos sport utánpótlás-nevelés finanszírozásának egyik legfontosabb eleme a látvány-csapatsportágak TAO kedvezményrendszere. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Miskolchoz kötődő cégek ezen támogatási formán keresztül is bekapcsolódnak a miskolci sportélet támogatásába, illetve, hogy a 6 látvány-csapatsportág területén tevékenykedő sportszervezetek számára a TAO az egyik legfontosabb bevételi forrás az utánpótlás-nevelési feladatok tekintetében. Miskolc város sportéletében a TAO felajánlók jelentősége azonban túlmutat a kiemelt sportágaknak nyújtott támogatáson, hiszen közvetett módon hozzájárulnak a városban működő további sportágak, valamint a sportlétesítmények, a diáksport és a szabadidősport fejlesztéséhez is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!