Ugrás a tartalomra

Adományfa – összefogás, szeretet és más vélemények

nor / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 07. szombat 11:33
Adományfát állított fel Miskolc önkormányzata, ami amellett, hogy újszerű karácsonyi szimbólum, vízkereszt után - tűzifaként - rászoruló családokhoz kerül majd. A kezdeményezés a legnagyobb közösségi oldalon azonban kapott hideget, meleget egyaránt. Volt, aki az ünnep megcsúfolását látta benne, míg mások a rászorulókat féltették, megint mások az összefogás újszerű jelképének tartották. Mi is megkérdeztünk néhány arra járót, mit szól az új fához…
Fotó: Végh Csaba

Gáldi Sára klasszikus magánének szakon tanul. – Rohanok, éppen órára kell mennem – mondja, aztán mégis van néhány mondata. - Örülök neki, hogy ezt megkapják a rászorulók. Jól néz ki maga a fa is, ez így tetszetős. Szerintem jó dolog ez a kezdeményezés is. Ráadásul nem nagyon láttam még ehhez hasonlót.

Vantal Zsanett és Gáspár Zsolt a fénykép elkészítése után nem sokkal házasodott össze a Városházán. Így feleségként ma már hivatalosan is Gáspárné Vantal Zsanett a neve. Szerinte ez jó dolog, de azért még karácsony előtt is megfagyhatnak az emberek, így véleménye szerint célszerűbb lett volna az ünnepek előtt kiosztani. Ő egyébként fenyőfapárti.

- Aranyos és impozáns – mondja Bojkó Gábor.  - Még nem találkoztam ilyen faszerkezettel a korábbi időkben, a korábbi években. Tudom, hogy majd rászorulók kapják meg, olvastam erről. Ezt nagyon jó ötletnek tartom és lelkesen támogatom.

Jövőre "örökbe is fogadható" az Adományfa

Mostantól, ahogy arról már beszámoltunk, teljes pompájában áll Miskolc különleges karácsonyfája, az adományfa. Amellett, hogy segítség lesz a nehéz sorsú családoknak, az adományozás fontosságára is felhívja a figyelmet. Miskolci cégek, helyi vállalkozók jelentkezését is várják majd, akik jövőre továbbvinnék a kezdeményezést. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!