Ugrás a tartalomra

Adománygyűjtés kezdődött a családnak, akiknek tűzijáték miatt égett le a lakása

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 05. csütörtök 08:13
Adománygyűjtést kezdeményezett a Supersum Alapítvány az otthon nélkül maradt miskolci család számára.

Szilveszter este egy tűzijáték csapódott egy harmadik emeleti panellakás erkélyére a Középszeren. A kétgyermekes édesanya otthona lakhatatlanná vált a tűz miatt, mindenük porig égett.

Feketére színeződött ablakok és erkélyek jelzik a lángokat, füstjük még a hetedik emeleti ingatlant is érintette. Annyira, hogy a Miskolc Televízió információi szerint egy ott lakó is füstmérgezést kapott. A leégett lakásban leszakadt radiátor és szinte felismerhetetlenné égett tárgyak - a háromtagú család mindene a tűz martalékává vált.

A lángokat egy, az erkélyre becsapódott tűzijáték okozta szilveszter este, ami rövidesen lángba borított mindent a miskolci panellakásban a Középszeren. A tulajdonos édesanya, Kántorné Színai Erika elmondta, a szoba porig égett, és mindenük tönkre ment.

- Tiszta víz és korom mindenünk, gyakorlatilag semmink sincs - árulta el a Miskolc Televíziónak.

Az édesanya elmondta, életüket a szerencsének köszönhetik, percekkel a robbanás után értek haza. Az otthon nélkül maradt család, jelenleg rokonoknál lakik, otthonukat azonban szeretnék felújítani. A tragédia után az önkormányzat azonnal segítséget nyújtott: megkapták a települési gyorstámogatást, és szükséglakást is mihamarabb biztosítanak nekik.

Az önkormányzaton kívül - Veres Pál polgármester kérésére - a Supersum Alapítvány is felvette a családdal a kapcsolatot. Bernasconi-Bús Katalin elnök elmondta, a fő számlaszámukra már elkezdődött az anyagi támogatás gyűjtése.

- Ezt a lakást teljesen fel kell újítani, viszont ezt nem fedezi a biztosítás, ezért bármilyen felajánlás, legyen az kétkezi munka, anyag, festék, vezeték- vagy csőcsere, mindenre szüksége van a családnak - tette hozzá.

Aki anyagilag szeretne segíteni a családnak, itt megteheti:
Számlaszám: Supersum Alapítvány K&H BANK 10402764-50526972-78881008
IBAN: HU72 10402764-50526972-78881008
Swift kód OKHBHUHB
Közlemény: szilveszteri tűz

További hírek

Olvasnivaló