Ugrás a tartalomra

Advent 2023 – Lyukó tappancsai már átvették az adományokat

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. december 15. péntek 11:29
Karácsony közeledtével immár hagyományosan gyűjtés indult a miskolci városházán olyan szervezeteknek, akik egész évben sokat tesznek a szükséget szenvedőkért, legyenek azok emberek, vagy állatok.
Fotó: Osztie Tibor

Idén a Magyar Vöröskeresztnek és a Lyukó Tappancsai Állatvédő Egyesületnek gyűjtöttek az épület aulájában elhelyezett tárolókban. Mindkét gyűjtés december 14-én zárult, és valamennyi tárolódoboz megtelt a dolgozóknak, illetve a segíteni akaró miskolciaknak köszönhetően.

A Lyukó Tappancsai Állatvédő Egyesületet Miskolc egyik olyan területéről menti az állatokat, ahol a legrosszabb körülmények között élnek az ott lakók, ezért esett épp rájuk idén a szervezők választása. A számukra gyűjtött adományokat Veres Pál polgármester adta át pénteken a városháza aulájában. Maga is nagy csomaggal érkezett. A városvezető elmondta, régi hagyományt folytatnak az adományozással. Hozzátette, sajnos létező problémát jelentenek a kóbor állatok.

- Az önkormányzat egyedül, külső segítség nélkül nem tudná kezelni ezt a helyzetet. A lyukói településrész különösen érintett a problémában, rengeteg chip- és oltás nélküli kutya kóborol, sokszor éhezve a területen. Kezelni kell ezt a helyzetet, gondoskodni kell róluk - húzta alá.

Ezért döntöttek úgy, hogy az ottani állatvédő egyesületet támogatják idén, hiszen "erőn felül teljesítenek", segítik Lyukóban és környékén az állatokat.

- Köszönöm nekik ezt a munkát és áldozatvállalást, hiszen gyakran szinte szélmalomharcnak tűnik a kutyák mentése - tette hozzá, megjegyezve: amíg lesznek felelőtlen állattartók, addig az ő munkájukra szükség van.

Zsebesi-Lengyel Melinda, az egyesület alapító-elnöke elmondta, nagy meglepetés volt számukra, hogy idén rájuk esett a választás. Jelenleg 135 mentett kutyáról gondoskodnak az otthonukban, és folyamatos ellenőrzéseket tartanak Lyukóvölgyben, együttműködve a hatóságokkal.

- Munka mellett látjuk el az ebeket, ezért hatalmas segítség nekünk minden adomány. Végtelenül hálásak vagyunk minden adományozónak - mondta.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!