Ugrás a tartalomra

Adventi villamos: legyen idén is a miskolci Európa legszebbje!

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. december 10. csütörtök 18:00
A miskolciak szavazatán múlik, negyedszer is a mi adventi villamosunké lesz-e a cím.
Idén is mézeskalács házikóként gördült ki a remízből a miskolci adventi villamos. Fotó: Végh Csaba

Negyedik alkalommal hirdette meg az MHD86 nevű cseh portál nemzetközi versenyét, amelyben Európa legszebb adventi villamosát keresik. Az idei megmérettetésen 11 ország 24 szerelvényére lehet szavazni.

A járványhelyzet nem rémisztette el a régi versenyzőket sem: Amszterdam, Brno, Plzeň, Pozsony, Prága vagy Zürich például idén is indult. Viszont új versenyzők is vannak: ilyen például Nižnij Novgorod vagy Hirosima is. Hazánkból a miskolcin kívül a Budapesti és a Szegedi fényvillamosok is megmérkőznek címért.

Fotó: Juhász Ákos

Amint az ismert, az elmúlt három évben toronymagasan a miskolci adventi villamos győzött a megmérettetésen, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. és Miskolc város és természetesen a miskolciak legnagyobb örömére. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, 2017-ben elvarázsolt kastély, 2018-ban egy meseszép jégpalota, 2019-ben és idén bájos mézeskalács házikó formájában indult útnak a miskolci adventi villamos.

A verseny a napokban indult. Cikkünk megjelenésének idején a szavazatok 61 százalékával Plzeň vezetett, Prága a voksok 11 százalékát tudta magáénak, Miskolc pedig mindössze 6 százaléknyi szavazatot kapott addig. Szűk két óra múlva viszont már több mint 1400 szavazata volt, a mézeskalács házikónak, ami a voksok 24 százalékát jelentette (A szerkesztőség jóslata szerint, ha ez így folytatódik talán még ma első helyre ugorhat a miskolci szerelvény - a szerző).

Szavazni egyáltalán nem bonyolult, teljesen úgy kell, mint az elmúlt években: katt erre a linkre, az oldal alján jelöljétek be Miskolcot, majd a „Hlasujte” gombra kattintva véglegesítsétek a szavazatot, aztán hajrá!

Szavazni a portál szerint 2021. január 3-án 18 óráig lehet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!