Ugrás a tartalomra

_AKÁCIÓ – vásároljunk még mássalhangzót?

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. június 14. kedd 17:00
A 2021/2022-es tanév utolsó tanítási napja június 15. (szerda), ezt azonban egyre inkább idegtépő feladat kivárni. Nem is csoda, ha egy-egy miskolci oktatási intézményben nem várt tovább a hatalomátvétellel a diákság.
Mocsári László képgalériája a Herman Ottó Általános Iskolában és a Fazekas Utcai Általános Iskolában zajló diákönkormányzati napokról

A Herman Ottó Általános Iskolában példának okáért – a DÖK-nap szellemében – az első öt tanórát tartották csak meg. S mint az egy felelősségteljesen eljáró diákönkormányzattól ilyenkor elvárható: még kora reggel évet is értékeltek.

Mire végeztek, a „Ki mit tud?” is kezdetét vette, mindeközben az osztályképekből kreált fotófalak is fel-felbukkantak a szezonbúcsúztató dekorálás jegyében. Sőt, még egy utolsó, nyár előtti csapatépítő is belefért – pláne, ha a szünetekben ehhez talpalávalót is szolgáltatott az intézmény arra kijelölt szórakoztatóipari alakulata.

Ezenfelül a törölközővel és váltóruhával felvértezett diáksereg a tűzoltósági bemutatón és habpartin is bizonyíthatott. A kitelepült fagylaltárus autó jóvoltából mindemellett bárkinek lehetősége nyílt zsebpénzét még a vakáció beállta előtt elköltenie.

A nyolcadikosok az orgonavirágos illóolajba szimatolás és a Gaudeamus igitur lüktetésére koreografált bevonulásuk gyakorlása mellett bolondballagással trenírozhatták magukat azon rövidesen élesedő történelmi pillanatra, amikor is plüssállatkákra tűzdelt idézetes szalagokkal árasztják el őket hozzátartozóik. 

A tanév természetesen nemcsak a Hermanban, hanem minden oktatási intézményben véget ér. Fotóriporterünk és a Miskolc Ma stábja a Fazekas Utcai Általános Iskolát is felkereste kedden. Az ott készült fotókat képgalériánkban láthatják, a felvételeket pedig az este hat órakor kezdődő Miskolc Mában, vagyis a Miskolc Televízió híradójában. 

További hírek

Olvasnivaló