Ugrás a tartalomra

Akire Bernd Storck is felfigyelt - belső védőt igazolt a DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. június 18. szombat 09:31
Korához képest rendkívül rutinos, 26 éves középső védőt igazolt a DVTK, aki az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát. Viczián Ádám 172 másodosztályú és 20 élvonalbeli bajnoki tapasztalatával érkezett Diósgyőrbe.
Fotó: dvtk.eu

Viczián Ádám támadóként kezdte pályafutását szülővárosában, Békéscsabán. Még jócskán utánpótláskorú játékosként, mindössze 15 és fél évesen mutatkozott be a felnőttek között egy 2011 májusában lejátszott Békéscsaba - Mezőkövesd másodosztályú bajnokin. Fokozatosan épült be az első csapatba, mígnem a 2014/2015-ös idényben már a mérkőzések felén pályára lépett, Bernd Storck be is válogatta az U20-as vb-re készülő válogatott bő keretébe - még mindig támadóként.

A Békéscsaba feljutását követően az élvonalban 19 évesen mutatkozott be, és 20 mérkőzésen kapott szerepet. A búcsút követően is maradt a Viharsarokban, és a következő három idényben vitathatatlanul alapemberré vált, kiérdemelte a csapatkapitányi karszalagot, miközben támadóból középpályás lett, majd középső védőként erősítette csapatát. Ugyan távolabb került az ellenfél kapujától, de gólérzékenységét megtartotta, igaz, elsősorban pontrúgások után veszélyeztetett, a 2018/2019-es idényben 6 gólt is fejelt.

2019-ben igazolt a Vasasba, és a beilleszkedést követően itt is alapemberré vált. Az előző bajnokságban azonban kiszorult a csapatból, így a távozás mellett döntött, és elfogadta a DVTK ajánlatát.

- Csábított az itteni közeg, mindenki tudja, hogy ebben a megyében mennyire rajonganak a fociért, szakmai oldalról pedig vonzottak a megfogalmazott célok - nyilatkozta a klubhonlapnak. - Úgy érzem, 26 évesen a legjobb korban vagyok ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsam. Mindent megteszek a közös célok eléréséért, bízom benne, hogy minél többet hozzá tudok tenni a csapat teljesítményéhez, és remélem, a végén együtt fogunk örülni.

További hírek

Olvasnivaló