Ugrás a tartalomra

Alakszai: „Miskolc maradjon a nyerő oldalon”

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. október 02. szerda 13:05
Miskolc mára régióközponttá és Magyarország egyik legkeresettebb befektetési helyszínévé vált – hangoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden, országjárásának miskolci állomásán. Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje szerint pedig a 21. században Miskolcon fiatalos lendületre, világos városfejlesztési koncepcióra és jó kormányzati kapcsolatokra van szükség a sikerhez.
Végh Csaba képgalériája

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az önkormányzati választás előtti országjárásának miskolci fórumán, Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének kampánya keretében, tartott előadást az Avasi Gimnázium Színháztermében. Az eseményen részt vett Hubay György is. Az országgyűlési képviselő köszöntőjében a helyhatósági választás tétjét ecsetelte, de egyebek mellett szólt a migrációs helyzetről is.

– Miskolcon korábban a „fészekrakók” okoztak problémát, és ez sem szólt másról, csak a pénzszerzésről. A szocialista városvezetés annak idején nem tett semmit a helyzet megoldásáért, a nyomortelepek kialakulása ellen – emlékeztetett.

Alakszai Zoltán polgármesterjelölt azt hangsúlyozta, hogy a most átadott beruházások – a DVTK sportegészségügyi központja és új birkózóterme, valamint a GS Yuasa gyáravatója – a kormány, a város és a gazdasági szereplők együttműködésének eredménye. – Mi abban hiszünk, hogy akkor lehet egy város, egy közösség sikeres, ha szövetségeseket talál. Miskolcnak pedig az elmúlt 9 évben kiemelkedő szövetségese volt Magyarország kormánya – emelte ki.

Hozzátette: a gazdaság fejlesztése kiemelt feladat volt már 2010 óta, hiszen Kriza Ákos polgármester a szocialistáktól 36 milliárdos adósságállománnyal vette át a várost, ahol a munkanélküliek száma meghaladta a 13 ezret, és ahol rossz volt a közbiztonság. Ehhez képest ma elmondhatjuk, hogy harmadára csökkent a munkanélküliség, számos beruházó érkezett a városba.

– Ezen az úton kell haladni, hogy Miskolc a nyerő oldalon maradhasson, és ne kerüljön ellenzékbe. A 21. században fiatalos lendületre, világos városfejlesztési koncepcióra és jó kormányzati kapcsolatokra van szükség – hangoztatta Alakszai Zoltán.

„Az elmúlt években Miskolc páratlan fejlődésen ment keresztül” – ezt már hazánk külgazdasági és külügyminisztere mondta. Szijjártó Péter az elmúlt évek munkáját méltatva leszögezte, hogy a városvezetés meghozta a megfelelő infrastrukturális, közlekedési és városfejlesztési döntéseket, amik szükségesek voltak ahhoz, hogy ma régióközpont és Magyarország egyik legkeresettebb befektetési helyszíne legyen.

– Több olyan vállalattal is tárgyalunk jelenleg, akik újabb beruházásokat hoznának ide. Az ehhez szükséges fejlesztésekről is tárgyaltunk Alakszai Zoltánnal – tudatta a miniszter. – Azt kértem tőle, hogy a választást követően haladéktalanul kezdjenek hozzá a második ipari terület kialakításához, az infrastrukturális és közműfejlesztésekhez. A közösségi közlekedés fejlesztéséről, újabb gázüzemű buszok szolgálatba állításáról szintén beszéltünk. Megállapodtunk, hogy az Y-híd megépítésének előkészítését is megkezdjük a választás után. És nagy jelentősége van a Miskolcot Kassával összekötő autópálya megépítésének is. 2021-re átadjuk. Folyamatosan fejleszteni kell, mert éles a verseny a beruházásokért.

– Mindezekhez arra van szükség, hogy a továbbiakban is együtt tudjunk működni a miskolci városvezetéssel. A felsorolt fejlesztésekben mind segíteni fogom Alakszai Zoltánt – mondta.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!