Ugrás a tartalomra

Alig egy hónap múlva átadhatják az Y-hidat

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. november 15. kedd 16:55
És nemcsak a hidat, hanem a hozzá kapcsolódó útfejlesztéseket, így a Vörösmarty utca négysávosítását és a Vörösmarty-Király utcák csomópontjában létesült turbókörforgalmat is.
Fotók: Mocsári László

Az év egyik kiemelt, országos jelentőségű eseménye lesz a miskolci Y-híd átadása – így fogalmazott a Miskolc Televíziónak a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) szóvivője. A munkálatokból már alig egy hónap van hátra, a projekt területét szinte szó szerint az utolsó simításokat végzik. 

Kiss Boglárka a Miskolc Televízió Híradójának elmondta, az Y híd és a hozzá kapcsolódó turbó körforgalom teljes pályaszerkezete elkészült, néhány közvilágítási oszlop, néhol a sávelválasztó gömbsüveg kihelyezése, valamint a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése hiányzik. 

- A Vörösmarty utca négysávosításánál szintén megvan az utolsó réteg, ezt követően kiépült a kétszer két forgalmi sávra bővített útszakasznak a végleges forgalmi rendje, és a forgalomirányító berendezéseknek a portáltelepítése is megtörtént. Jelenleg minden jel arra utal, hogy december elejére át fogjuk tudni adni ezt a beruházást a közlekedőknek – mondta el a szóvivő. 

Kiss Boglárka hozzátette, a beruházás célja az volt, hogy a belvárosban egy gördülékenyebb, rugalmas és dugóktól mentes belvárosi közlekedési rendszert alakítsanak ki.

- Az volt a lényeg, hogy a beruházás után minél gördülékenyebben, dugóktól mentesen lehessen közlekedni majd a város szívében, illetve a két városrész, Martinkertváros és a belváros között. Azt gondolom, hogy a körforgalom kialakításával, a négysávosítással, és az Y-híd szerkezetének a megépítésével ezt teljesítettük, ráadásul nem csak az autósok számára, hiszen plusz elemként a kerékpárutat és kerékpáros hidat is építettünk – tette hozzá. 

A kerékpárút viszont idén már nem, csak jövőre, az időjárás függvényében készülhet el. A szóvivő azonban kiemelte, ez nem akadályozza azt, hogy az autós forgalom még idén elinduljon. A beruházás átadása várhatóan december elején, közepén várható.

A teljes beruházás a december elsejével megszűnő Technológiai és Ipari Minisztérium (melynek jogelődje a már megszűnt Innovációs és Technológiai Minisztérium) megbízásából a NIF beruházásban hazai forrásból valósul meg nettó 13.5 milliárd forintból. 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!