Ugrás a tartalomra

Alkalom az ismerkedésre, szórakozásra

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. július 17. szombat 17:03
Horgászversennyel, főzéssel, barátkozással telt a az idei Nemzetiségi Találkozó.
Juhász Ákos képgalériája

Hetedik alkalommal rendezték meg a város nemzetiségi önkormányzatai a Nemzetiségi Találkozót. Idén, hogy színesítsék az eseményt, horgászversenyt is szerveztek: ezt a Csorba-tavon tartották meg július 17-én, szombaton.
- Miskolc 9 nemzetiségi önkormányzatából 7 képviseli magát ezen a remek hangulatú rendezvényen – mondta a Miskoc Tv stábjának a helyszínen Valcsev Ivanov János, a Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, aki a rendezvény céljáról is beszélt.

- A legutóbbi választások során több olyan új képviselő is került a nemzetiségi önkormányzatokhoz, akiket még nem ismerünk. A program alapvető célja, hogy megismerjük egymást, és közösen élvezzük a horgászatot, a főzést és a természet kínálta egyéb lehetőségeket.

fotó: Juhász Ákos

Lakatos Ernő, a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke annyival egészítette ki a fenti gondolatot, hogy a szórakozás mellett a közös gondolkodás is célja a programnak.
- A találkozó 7 éves hagyomány Miskolcon: úgy hiszem, ez jó alkalom, hogy a rohanó mindennapoktól távol, nyugodt környezetben beszélgessünk a jövőbeni terveinkről, a közös munkáról.
Lakatos Ernő azt is elmondta, hogy a programon – a legutóbbi alkalomhoz hasonlóan – most is Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjai főzték meg a közös ebédet.
- Azt hiszem jót sikerült főznünk az előző találkozón, ezért kértek most is minket erre a feladatra.
A szórakozás, barátkozás a főzés és a közös tervezés mellett az aktív kikapcsolódás is szerepet kapott: több szép halat is sikerült szákba terelni az eseményen.

Végül hat nemzetiségi önkormányzat csapatai mérték össze szerencséjüket a tóparton. Idén a legsikeresebb a német, a második a roma, a harmadik bolgár delegáció volt. A legnagyobb kifogott hal most egy 1.96 kilós ponty volt. A versenyen résztvevő csapatok díjakat is kaptak, ezeket Badány Lajos alpolgármester adta át.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!